Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση στη Γερμανία για τη σφαγή του Διστόμου. Δήλωση του Μανώλη Γλέζου (video)

Πολλοί είναι οι Γερμανοί που δεν συμμερίζονται  την πολιτική της Μέρκελ,η οποία αρνείται να αναγνωρίσει τις υποχρεώσεις της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα για αποζημιώσεις έναντι της καταστροφής που προκάλεσε στη χώρα και των σφαγών των ναζί  κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου αλλά και για την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
Στη μαύρη επέτειο των 70 χρόνων από τη σφαγή στο Δίστομο, γερμανικά συνδικάτα οργάνωσαν στο Βερολίνο εκδήλωση μνήμης στην οποία παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς. Πρόκειται για τα ίδια συνδικάτα, που είχαν οργανώσει προσφάτως, σε ολόκληρη τη Γερμανία, εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό ως πρώτο θύμα της καταστροφικής πολιτικής της ηγεσίας των ισχυρών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα της Μέρκελ, όπου ένα από τα κεντρικά θέματα ήταν και το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ.
Δημοσιογράφοι της ελεύθερης ΕΡΤ πήραν και απέστειλαν στην εκδήλωση στο Βερολίνο βιντεοσκοπημένη δήλωση του Μανώλη Γλέζου.
Ο Γιάννης Σταθάς, που κατάγεται από το Δίστομο, χαιρέτισε την εκδήλωση τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που ονειρευόμαστε. Και σε αυτό το κλίμα έχουμε άνοδο του φασισμού. Τα συνδικάτα πρέπει να δώσουν μεγάλη μάχη προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες και να μην ενισχυθεί ο φασισμός, που μετατρέπει,  τον άνθρωπο σε κτήνος. Επιστρέφουμε σε μια εποχή με φεουδάρχες και τσιφλικάδες και κόσμο που δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς δικαιώματα. Μόνο με την Ευρώπη της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας μπορούμε να νικήσουμε τον φασισμό».

Παρακολουθήστε τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου στο παρακάτω video:

ertopen

Δεν υπάρχουν σχόλια: