Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Επιχειρούν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με την αναβάθμιση των ανεξάρτητων σε κόμμα

Σ’ ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα καταγγέλλεται πως επιχειρεί να προχωρήσει η Βουλή, αναβαθμίζοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα που έχουν συστήσει οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, σε κόμμα, το οποίο μάλιστα, λόγω του αριθμού των βουλευτών που συμμετέχουν, θα είναι το τέταρτο της Βουλής, έχοντας «κλέψει» τη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να αντικατασταθεί ο έκτος αντιπρόεδρος της Βουλής, θέση την οποία κατέχει σήμερα η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια, και τη θέση να πάρει βουλευτής ο οποίος έχει προσχωρήσει στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που έχει δημιουργηθεί.
Αυτό που πρακτικά επιχειρείται να γίνει είναι η μετατροπή της ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών, η οποία έχει πια 17 μέλη και στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε από βουλευτές προερχόμενους από διάφορα κόμματα, προκειμένου να αποκτήσει ορισμένα προνόμια, όπως για παράδειγμα γραφεία στη Βουλή, σε κόμμα.
Μια τέτοια πρωτοφανής κίνηση, είναι τουλάχιστον προκλητική, αλλά και παράνομη, δεδομένου ότι κόμμα δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρξει σχετική έγκριση του πρωτοδικείου. Στην προκειμένη περίπτωση δε, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, δεν έχουν καταθέσει καταστατικό για τη δημιουργία κόμματος, αφού προφανώς δεν είναι αυτός ο σκοπός τους.
Ποιους σκοπούς επομένως μπορεί να εξυπηρετεί αυτή η αυθαίρετη ενέργεια; Όπως επισημαίνουν βουλευτές, ο λόγος μιας τέτοιας κίνησης δεν μπορεί να είναι άλλος από το να επηρεαστούν ορισμένοι βουλευτές-μέλη της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ώστε με την ψήφο τους, να ενισχύσουν την κυβερνητική συμμαχία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά τους να εκλεγεί εύκολα και ανώδυνα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Εκτός των άλλων, εφόσον η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, αναγνωριστεί αυθαίρετα ως κόμμα, τότε οι βουλευτές της θα έχουν δικαίωμα να μιλούν στη Βουλή, πριν από εκείνους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι βάσει του εκλογικού αποτελέσματος του Ιουνίου 2012, είναι τέταρτο κόμμα. Η κίνηση αυτή φαίνεται να βασίζεται στο γεγονός ότι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, συγκροτείται πια από 17 βουλευτές, έναντι 13 των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Όμως με τη λογική αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανεδείχθη πρώτο κόμμα στις τελευταίες εκλογές θα μπορούσε να διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής και παράλληλα να μιλούν οι βουλευτές της πριν από εκείνους της Νέας Δημοκρατίας και αντιστοίχως η Χρυσή Αυγή, η οποία ήρθε τρίτη, να ζητήσει οι βουλευτές της να μιλούν πριν από εκείνους του ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα.
«Με μαγειρέματα επιχειρείται, να αναβαθμιστεί σε κόμμα η ομάδα των βουλευτών που έχουν αποχωρήσει από τους κομματικούς σχηματισμούς, με τους οποίους εκλέχθηκαν», επισημαίνει σε δήλωσή της σχετικά με το θέμα η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, τονίζοντας παράλληλα ότι «επιχειρείται πολυμέτωπη αήθης επίθεση στο ηθικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στην εικόνα μας στην κοινωνία».

1 σχόλιο:

Alexandros Raskolnick είπε...


Τόσο το χειρότερο για όλους μας αν χρειαστεί να κάνομε όλον τον ανηφορικό δρόμο του χαμού, μέχρι τον επόμενο Μάρτιο. Τρισχειρότερα αν ως τότε έχουν μαζευτεί και οι 180 βουλευτικές ψήφοι∙ αλλά είπαμε, μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. http://my-pillow-book.blogspot.gr/2014/06/2015.html

Μακρύς ο δρόμος...