Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ηλεκτρικό ρεύμα και νερό είναι κοινωνικά αγαθά και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ!

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Την ώρα που η κοινωνία έχει φτάσει στα άκρα, η ανεργία χτύπησε κόκκινο και τα δικαιώματα των εργαζομένων καταπατούνται βάναυσα, η συγκυβέρνηση κατ εντολήν της τρόικας των δανειστών και του εγχώριου κεφαλαίου επιχειρεί την διάλυση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης στην χώρα.
Η Κυβέρνηση με τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, επακόλουθο της απελευθέρωσης και των στρεβλών κανονισμών προς όφελος των ιδιωτών παραγωγών, αφού εξαθλίωσε και έσβησε την λάμπα σε χιλιάδες νοικοκυριά, έρχεται σήμερα να αποτελειώσει αυτή την εγκληματική πολιτική της χαρίζοντας και το φιλέτο της ΔΕΗ !
Επιχειρείται η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ενέργειας δημιουργώντας τετελεσμένα σε έναν τομέα ευαίσθητο και ζωτικής σημασίας για τη ζωή και την επιβίωση των πολιτών.
Με τον ψευδή τίτλο "μικρή ΔΕΗ " εκχωρεί ουσιαστικά ολόκληρη την Δ.Ε.Η. και την παραγωγή ενέργειας σε ιδιώτες, αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει μια τέτοια κίνηση!
Γιατί: 
Αφαιρεί ένα πολύτιμο εργαλείο και μοχλό της αναπτυξιακής διαδικασίας από τον δημόσιο ελέγχο.
Εκχωρεί ορυκτό πλούτο (ορυχεία) και διαχείριση νερών (υδροηλεκτρικά) που δημιουργήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου με τις θυσίες του Ελληνικού λαού προκειμένου η χώρα να έχει αυτάρκεια σε ενέργεια αλλά και φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα.
Καταργεί το αυτονόητο δικαίωμα της κάθε ανεξάρτητης χώρας να ορίζει και να προγραμματίζει τον ενεργειακό σχεδιασμό της.
Οδηγεί στην δημιουργία ενός ιδιωτικού καρτέλ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους πολίτες!
Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί τον σταθερότερο παράγοντα κοινωνικής πολιτικής και ευημερίας ενός λαού. Το ρεύμα όπως και το νερό είναι στοιχειώδη αγαθά για την ζωή και της αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Τα βασικά αγαθά, που ορίζονται και ως φυσικά μονοπώλια, δεν παραχωρούνται και δεν χαρίζονται σε ιδιωτικά συμφέροντα και στην "επιχειρηματική λογική" του κέρδους!!
Οφείλουμε να οργανωθούμε και να συντονίσουμε έναν ανυποχώρητο και μαζικό αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ ενάντια επιχειρούμενη στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και την ιδιωτικοποίηση της .
Ανατροπή ΤΩΡΑ! Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση της ΔΕΗ!!
Ηλεκτρικό ρεύμα και νερό είναι κοινωνικά αγαθά και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: