Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Στη δράση κολλάει το σίδερο...

Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση μετώπου κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ μπορεί να αποτελέσει το πρόπλασμα ενός μεγάλου και ανοικτού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής. Στη δράση κολλάει το σίδερο...
Η μάχη για να μην περάσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των φιλέτων της ενέργειας, που προωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή, μπορεί και πρέπει να επεκταθεί και στα άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως ο αγώνας για τη σωτηρία του αιγιαλού και κατά των νέων περικοπών στις συντάξεις, που επέρχονται από τον Ιούλιο αν δεν υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις.

Το σύστημα Σαμαρά υποθηκεύει τη χώρα προκαλώντας τετελεσμένα σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, αποστερώντας την από κρίσιμα αναπτυξιακά εργαλεία. Την ίδια ώρα οι πολίτες συνθλίβονται υπό το βάρος της άδικης φορολογίας και της μαζικής ανεργίας. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι αποδοχές των εργαζομένων μειώνονται ακόμη και το 2014, ενώ κάθε μήνα επιπλέον ένα δισ. ευρώ συσσωρεύεται στα ληξιπρόθεσμα χρέη. Η κυβέρνηση, μετά το αντάρτικο - παρωδία κάποιων υπουργών, που ακολούθησε τον ανασχηματισμό, σαλπίζει γενική υποχώρηση και τρέχει να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα που αξιώνουν οι δανειστές. Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει θερινή αντεπίθεση κατά της γενικής εκποίησης του δημοσίου πλούτου και ετοιμάζει νέες πρωτοβουλίες.
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: