Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Σκούπα-εξπρές για τα προαπαιτούμενα

Με τη γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντος προωθείται εντός της εβδομάδας προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο-σκούπα με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ
Η κατεπείγουσα διαδικασία προβλέπει μια μέρα συζήτηση στην Επιτροπή, μία μέρα συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Οι τρεις βασικές δράσεις που θα πρέπει να νομοθετηθούν έως τις 7 Ιουλίου -όταν αρχίζει ο νέος κύκλος συζητήσεων με την τρόικα- αφορούν την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών και την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.
 
Ξεχωριστό νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ
Το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ» θα προωθηθεί με ξεχωριστό νομοσχέδιο, αφού υπάρξει τελική συνεννόηση με την τρόικα. Σε ξεχωριστά νομοσχέδια θα προωθηθούν και τα θέματα της καταπολέμησης του «μαύρου χρήματος», καθώς και των δασών.
Στο Μαξίμου θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Άλλωστε, στα θερινά τμήματα υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης βουλευτών που είτε δηλώνουν κώλυμα, είτε διαφωνούν με κάποιες ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: