Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Διαβεβαιώσεις για τήρηση των μνημονιακών επιταγών έδωσε ο Γκ. Χαρδούβελης

Υποσχέσεις για συνέπεια στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση έδωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο Λουξεμβούργο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο τελευταίο επί ελληνικής προεδρίας συμβούλιο Ecofin.
Επανέλαβε ακόμη ότι ο λόγος, για τον οποίο υπήρξε καθυστέρηση εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων ήταν οι ευρωεκλογές και διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ικανοποιηθούν οι πρώτες έξι δράσεις, ενώ τα υπόλοιπα έξι «θα τα εκπληρώσουμε πριν από τις διακοπές του Αυγούστου».
«Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα εποχή με έναν πληθυσμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματά του και δείχνει τη βούληση να τα επιλύσει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και πρόσθεσε ότι «Η κυβέρνηση έχει κάθε κίνητρο για να κινηθεί γρήγορα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε». Αναφορικά τέλος με το χρέος σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία που θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την βιωσιμότητά του ενώ παράλληλα τόνισε πως υπάρχει εγγύηση του ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση της χώρας, ενώ η ευρωπαϊκή εξαρτάται από την τήρηση των μεταρρυθμίσεων.
alterthess.

Δεν υπάρχουν σχόλια: