Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Κάτω τα χέρια από τις αντάρτισσες

Προσβολή
Η εφημερίδα «Ακρόπολη», χρησιμοποίησε φωτογραφία αντάρτισσας του ΕΛΑΣ για να «ντύσει» εγκωμιαστικό άρθρο για τις γυναίκες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για προσβολή, τονίζει ο γιος την αντάρτισσας  Τιτίκας Παναγιωτίδου- Γκελντή.
Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Γυναικεία λεβεντιά» και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι μητέρες, οι σύζυγοι και οι σύντροφοι των προφυλακισμένων βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής επιδεικνύουν ατσαλένια αντοχή».
Το εν λόγω δημοσίευμα αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα της και η ίδια η ναζιστική οργάνωση.


Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο απεικονίζει μια αντάρτισσα του ΕΛΑΣ σε ολιγόωρη προφανώς ανάπαυλα από τις μάχες κατά των ναζί κατακτητών.
Η επιστολή – διαμαρτυρία του γιού της αντάρτισσας, Δημήτρη Γκελντή:
«Ονομάζομαι Δημήτρης Γκελντής δικηγόρος από Κατερίνη.
Αναφέρομαι στο άρθρο της Ακρόπολις.
Η φωτογραφία της Αντάρτισσας είναι η μητέρα μου Τιτίκα Παναγιωτίδου- Γκελντή σ. δικηγόρος.
Η φωτογραφία της αντάρτισσας Τιτίκας που την τράβηξε ο φωτογράφος του βουνού Σπύρος Μελετζής αποτύπωνε την στέρηση ενός λαού που αντιστάθηκε με συνέπεια στον Γερμανό κατακτητή και ανέδειξε μια γενιά που έγραψε από τις πιο λαμπρές σελίδες στην σύγχρονη νεώτερη καυτή πολιτική ιστορία του τόπου μας.
Αυτή ήταν η γενιά της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης που τα ιδανικά της, τα οράματά της, οι αρχές της για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία ,ισότητα ,κοινωνική δικαιοσύνη αποτέλεσαν και αποτελούν ακόμη και σήμερα την δικιά μας πυξίδα.
Η φωτογραφία της αντάρτισσας Τιτίκας για να τιμηθεί η ενιαία Εθνική Αντίσταση έγινε γραμματόσημο το 1983 με εντολή του τότε πρωθυπουργού Αντρέα Παπανδρέου. Λυπάμαι που η μητέρα μου έχοντας υποστεί εγκεφαλικό εδώ και 5 μήνες δεν είναι σε θέση να απαντήσει σίγουρο με πιο δυναμικό από εμένα τρόπο.
Το να μπαίνει η φωτογραφία της αντάρτισσας σε τέτοιο κείμενο είναι προσβολή στους ήρωες νεκρούς μας της τιμημένης Εαμικής Εθνικής Αντίστασης.
Με εκτίμηση Δημήτρης Φ. Γκελντής».
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: