Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ: Εγκρίθηκε η τροπολογία παρά τις σικέ αντιδράσεις

Η τροπολογία ψηφίσθηκε από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίσθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ και των βουλευτών Βασίλη Οικονόμου και Γρηγόρη Ψαριανού που δήλωσαν «παρών» - Διατηρείται στο ακέραιο ο άδικος και φοροεισπρακτικό χαρακτήρας του φόρου - «Η κυβέρνηση εμπαίζει τον ελληνικό λαό με την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ» σημειώνει ο υπεύθυνος φορολογικής πολιτικής Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Γελαλής
Με ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ εγκρίθηκε από το Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ. Υπέρ ψήφισαν 51, κατά 38 και 6 παρών. Πλήρως ελεγχόμενη η ψηφοφορία καθώς, το ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην αντικατάσταση, από το Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής, του "αντιρρησία" βουλευτή Νίκου Σηφουνάκη προχώρησε το ΠΑΣΟΚ. Πέραν του Σηφουνάκη, όπως αναφέρει η «Αυγή», το ΠΑΣΟΚ αντικατέστησε τον Απόστολο Κακλαμάνη (που δεν είχε ψηφίσει ούτε το νόμο του ΕΝΦΙΑ, καθώς απουσίαζε) και τον Θόδωρο Σολδάτο για προσωπικούς λόγους. Η ΝΔ αντικατέστησε τους Λευτέρη Αυγενάκη (που έχει υποβάλλει από την περασμένη εβδομάδα το σχετικό αίτημα με επιστολή), Γιώργο Κωνσταντόπουλο (απουσιάζει στις ΗΠΑ), Μάξιμο Σενετάκη (ασθενής), Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (προσωπικό κώλυμα) και Ντόρα Μπακογιάννη (απουσιάζει στη Λωζάννη).

Παράλληλα, συνεχίστηκαν τα άσφαιρα πυρά από βουλευτές της ΝΔ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς ζήτησε να διεξαχθεί άλλη ημέρα η ψηφοφορία, καθώς οι βουλευτές του κόμματός του βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος σήμερα έδωσε συνέντευξη Τύπου.

See more left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: