Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ! ...ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΘΑΥΜΑΤΑ!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ SERBIA TELECOM! ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ!
Συνεχίζεται ο κατήφορος απαξίωσης και αποδυνάμωσης του ομίλου του ΟΤΕ από τους Γερμανούς της Deutsche Telekom. 
Από την εποχή της εκποίησης του ΟΤΕ, μέχρι σήμερα, το μερίδιο αγοράς της άλλοτε κραταιάς ΔΕΚΟ, στις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας μειώνεται σταθερά παρουσιάζοντας μάλιστα 300.000 αποσυνδέσεις για γραμμές PSTN και ISDN, μόνο μέσα στο 2010.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΤΕ από την ιδιωτικοποίηση βλέπει να μειώνεται το μερίδιο αγοράς του στην κινητή τηλεφωνία και να καταβυθίζεται κυριολεκτικά στις νέες υπηρεσίες (ADSL, Web TV), που προσφέρουν τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων. Κάτι τέτοιο, είναι εύλογο, πως υποθηκεύει και τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του ΟΤΕ.
Δευτερευόντως δε, την κακή εικόνα του ομίλου, συμπληρώνουν και οι εκτιμήσεις για μηδενική κερδοφορία του ομίλου μέσα στο 2010 (από €404 εκ. το 2009), τη στιγμή που άλλες εταιρείες του κλάδου εμφανίζουν καλύτερη εικόνα και παρόλη την κερδοφορία της θυγατρικής COSMOTE.
Τα παραπάνω έργα και ημέρες, της υπό γερμανικό έλεγχο διοίκησης του ΟΤΕ, συνδέονται (αλλά και αξιοποιούνται) με εξαγγελίες, για το βάναυσο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στο μεταξύ σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης, προανήγγειλε την παραίτησή του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την οποία παραχώρησε. Η παραίτηση του κ. Βουρλούμη, συνδέεται με διώξεις τις οποίες υφίσταται την περίοδο αυτή.

Στη σχετική συνέντευξη τύπου, πέρα από την αναγγελία της παραίτησής του, ο κ. Βουρλούμης, προανήγγειλε επίσης την απόλυση τουλάχιστον 1600 εργαζομένων αλλά και την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης για το πέρασμα σε ατομικές συμβάσεις.

Τέλος, ο κ. Βουρλούμης ανακοίνωσε και την εκποίηση της συμμετοχής, της τάξης του 20%, την οποία διατηρεί ο ΟΤΕ στη Serbia Telecom (μετά και την εκποίηση των στρατηγικών επενδύσεων σε Αρμενία και ΠΓΔΜ), στα πλαίσια της γενικότερης συρρίκνωσης και απαξίωσης του οργανισμού.
Δήλωση σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Βουρλούμη έκανε ο Γιάννης Δούκας, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΟΜΕ-ΟΤΕ:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του Γιάννη Δούκα μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΜΕ - ΟΤΕ σχετικά με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ
Μέσα στο κλίμα τρομοκρατίας που έχει καλλιεργήσει η διοίκηση στους εργαζόμενους τους ΟΤΕ ήρθε και η σημερινή δήλωση του προέδρου και διευθύνοντας συμβούλου κ. Βουρλούμη ο οποίος προαναγγέλλοντας την αποχώρησή του επανέλαβε την άποψη ότι για να παραμείνει ανταγωνιστικός ο ΟΤΕ θα πρέπει να μειωθεί το προσωπικό με «λογικές αποζημιώσεις» και να παγώσουν οι μισθοί συμπεριλαμβανομένων και των ωριμάνσεων.
Για μας η πορεία της μετοχής του ΟΤΕ και εν γένει η όλη πορεία του αποδεικνύει την αποτυχία της πολιτικής της πλήρους ιδιωτικοποίησης αλλά και την παταγώδη αποτυχία της σημερινής διοίκησης.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε για άλλη μια φορά τα αρνητικά αποτελέσματα των πολιτικών της κυβέρνησης και της διοίκησης να χρησιμοποιηθούν για να φορτωθούν νέα βάρη στις πλάτες των εργαζόμενων.
Για μας οι αιτίες για την πορεία του ΟΤΕ οφείλονται στην κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση, στην αναξιοκρατία και ρουσφετοκρατία με πρόσληψη σειράς στελεχών από την «αγορά» λες και δεν υπήρχαν ικανοί υπάλληλοι στον οργανισμό, το υπέρογκο κόστος διοίκησης και τα ακριβοπληρωμένα GOLDEN BOYS, η συρρίκνωση του οργανισμού μέσω της πώλησης κερδοφόρων κομματιών όπως η INFOTE, λάθη, παραλείψεις και αστοχίες στην εμπορική πολιτική και βεβαίως και η αρνητική στάση της ΕΕΤΤ.
Για μας αυτό που απαιτείται για την αλλαγή πορείας είναι η ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών, ο επαναπατρισμός των χαμένων πελατών μέσω της παροχής και διαφήμισης ποιοτικών υπηρεσιών, η αποφυγή αστοχιών και λαθών όπως αυτό με τη μη μετάδοση του αγώνα του Ολυμπιακού από το conn – x tv η οποία δυσφήμησε τον ΟΤΕ και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η ΕΕΤΤ.
Για μας αυτό που χρειάζεται σε ότι αφορά τα ζητήματα πολιτικής ανθρώπινου δυναμικού είναι η κατάργηση των αρνητικών διακρίσεων σε βάρος των νέων, η κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας που έχουν σαρώσει όλο τον όμιλο, η κατάργηση των δουλεμπορικών εταιρειών ενοικίασης HELLASCOM και OTEPLUS, μία σχέση σταθερής και πλήρους εργασίας, μία σύμβαση για όλο τον όμιλο και τέλος η πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού την ανάγκη του οποίου παραδέχεται και η ίδια η διοίκηση.
Αθήνα 4/10/2010 
Απο: ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: