Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Στις Σκουριές... ακόμη μια Κυριακή

Δύο ημέρες μετά το εισαγγελικό φρένο στις παράνομες εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στο βουνό Κάκαβος της Χαλκιδικής, πολίτες πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στις Σκουριές για την καταστροφή της περιοχής από την μεταλλευτική εταιρεία αλλά και για τις διώξεις μελών του κινήματος.
Την πορεία διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους 320 διωκόμενους διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Σημεία προσυγκέντρωσης έχουν ορισθεί η Ιερισσός (10 π.μ.) και ο κόμβος Μ. Παναγιάς (11 π.μ.).
Το κάλεσμα

«Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι μόνο εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά κυρίως εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα»
Κυριακή 8 Ιουνίου πορεία στον Κάκκαβο
Αγωνιζόμαστε, δεν φοβόμαστε, συνεχίζουμε. Όλοι εμείς που αντιδρούμε στην καταστρεπτικές εξορύξεις χρυσού δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από την τελική νίκη μας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει πουθενά αλλού πέρα από το δρόμο, το βουνό, τα δικαστήρια. Για άλλη μια φορά θα βρεθούμε στο βουνό που μας ανήκει, θα σταθούμε απέναντι σε μια εταιρία που με μόνο σκοπό το κέρδος απειλεί την ίδια μας τη ζωή, τη γη μας, την ελευθερία μας, θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας.
Δεν έχουμε σκοπό να περιμένουμε κανέναν να φροντίσει για μας, ξέρουμε ότι μόνο ο αγώνας μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Έτσι, όπως αγωνιζόμασταν μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης
ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: