Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Παράνομες εργασίες από την Ελληνικός Χρυσός

Να σταματήσουν άμεσα από την Ελληνικός Χρυσός οι εργασίες  διάνοιξης δρόμου στο Λάκκο Καρατζά, ζητά  η Επιθεώρηση Μεταλλείων αφού διαπίστωσε ότι είναι παράνομες.
Στο έγγραφο της Επιθεώρησης Μεταλλείων με ημερομηνία 4 Ιουνίου 2014 επισημαίνεται ότι μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε ότι διενεργούνται εργασίες για τη διάνοιξη δρόμου ο οποίος δεν προβλέπεται στην εγκεκριμένη τενχική μελέτη!
Την αποκάλυψη έκανε το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων το οποίο επισημαίνει ότι η αυτοψία και η απόφαση εκδόθηκε μετά από έντονες πιέσεις και καταγγελίες κατοίκων στη εισαγγελία, την αστυνομία, τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και την επιθεώρηση μεταλλείων, που τελικά ανάγκασαν τους επιθεωρητές μεταλλείων να κάνουν αυτοψία στην περιοχή και να σταματήσουν τις εργασίες της εταιρείας.

Και αναρωτιούνται: «Η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί που επικαλούνται την τήρηση της νομιμότητας, την αντιλαμβάνονται ως αυτεπάγγελτη και ανεξάρτητη όταν πρόκειται για τους πολίτες και τα κοινωνικά κινήματα, αλλά για να εφαρμοστεί για τους μεγαλοεπενδυτές πρέπει τις καταγγελίες και αυτοψίες να τις κάνουν οι πολίτες;»


Δεν υπάρχουν σχόλια: