Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Στενές επαφές με περιβάλλον Σαμαρά, υπουργούς και τη... μισή ΝΔ βγάζει στη φόρα η Χρυσή Αυγή

Αποκαλύψεις για τις στενές του σχέσεις με στελέχη κι υπουργούς της Ν.Δ. έκανε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, κατά την παρουσία του στην Ολομέλεια του σώματος προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην διαδικασία άρσης της ασυλίας του. Ο Ν. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι στα τηλέφωνα που του κατασχέθηκαν υπήρχαν αποδείξεις για τηλεφωνικές επαφές του με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Γ. Μουρούτη. Επίσης ο αρχηγός της Χ.Α. έκανε λόγο για επαφές με ακόμα δύο υπουργούς που, όπως υποστήριξε, ήθελαν να «προσεταιριστούν» την Χρυσή Αυγή.
Μάλιστα ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκο, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν τον ξέρει κανείς πριν από μένα» και κάνοντας αναφορά στην πρώτη τους γνωριμία το 1973 όταν ο ίδιος ήταν μαθητής κι ο Π. Μπαλτάκος αντιπρόσωπος της ΕΟΚΑ Β' και του Γ. Γρίβα στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο ήταν το μένος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., Μ. Βορίδη, με αφορμή και τις φήμες για υπουργοποίησή του. Ο Ν. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι επί ημερών Μ. Βορίδη στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ, μέλος της είχε διαπράξει δολοφονία στην Λακωνία χωρίς να υπάρξουν δικαστικές κινήσεις κατά της οργάνωσης αυτής.
Παρόμοιες καταγγελίες έκανε κι ο υπαρχηγός της Χ.Α., Χρ. Παππάς, ο οποίος σημείωσε τις καλές σχέσεις και τις προτάσεις συνεργασίας που δέχτηκε από «γαλάζιους» υπουργούς, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του υπουργού Υγείας, Άδ. Γεωργιάδη. Ο Χρ. Παππάς υποστήριξε ότι σε τυχαία συνάντησή τους ο Άδ. Γεωργιάδης του είπε ότι «εμείς οι δύο πρέπει να τα πούμε, εσύ είσαι λογικός» και του εκμυστηρεύτηκε ότι αν είχε έφηβο γιο θα προτιμούσε αυτός να είναι χρυσαυγίτης, παρά ΣΥΡΙΖΑίος και κομμουνιστής. Ο Χρ. Παππάς κατονόμασε ακόμα τον πρόεδρο της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη, όπως και τους Π. Παναγιωτόπουλο και Κ. Τσιάρα, ενώ αναφέρθηκε σε προσωπικό ενδιαφέρον ακόμα και του πρωθυπουργού για τον ίδιο μέσω κοινού γνωστού τους.

Κατά τ' άλλα, οι τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές επανέλαβαν τις γνωστές κατηγορίες που έχει εκφράσει η οργάνωσή τους κατά των δικαστικών που εμπλέκονται στην υπόθεση κάνοντας λόγο για κυβερνητικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, αλλά και για χαλκευμένα κι αδύναμα να στηρίξουν την κατηγορία στοιχεία. Ο Χ. Αθανασίου απάντησε δηλώνοντας ότι αντιλαμβάνεται μεν την δύσκολη θέση των κατηγορούμενων, απορρίπτοντας όμως τις κατηγορίες για συνομωσία. Επανέλαβε ακόμα τις δεσμεύσεις του ότι οι κατηγορούμενοι θα τύχουν «δίκαιης δίκης».

Με 223 ψήφους υπέρ η Βούλη αποφάσισε την άρση της ασυλίας για Ν. Μιχαλολιάκο, Χρ. Παππά, Γ. Λαγό

Με 223 ψήφους υπέρ κι ένα παρών από τον ανεξάρτητο Ν. Νικολόπουλο η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, και των βουλευτών της Χ.Α., Χρ. Παππά και Γ. Λαγού, που κατηγορούνται για παράνομη οπλοκατοχή με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης.

Οι χρυσαυγίτες βουλευτές δεν ψήφισαν αποχωρώντας από την αίθουσα, ενώ το ίδιο έκαναν κι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν δόθηκε ο λόγος στον Π. Καμμένο. Σημείο αντιπαράθεσης ήταν η παρέλευση της τρίμηνης προθεσμίας για την άρση της ασυλίας μετά από το αίτημα του εισαγγελέα. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος, Χρ. Μαρκογιαννάκης, υποστήριξε ότι το τρίμηνο δεν έχει παρέλθει λόγω διακοπής των εργασιών της Βουλής για Πάσχα κι εκλογές, επικαλούμενος το δεδικασμένο της υπόθεσης Π. Μαντούβαλου.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος κι οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες βουλευτές οδηγήθηκαν με αστυνομική συνοδεία στην αίθουσα της Ολομέλειας. Μπροστά στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής φώναξε στους αστυνομικούς «μην με σπρώχνετε, είμαι ο αρχηγός του τρίτου κόμματος», την ώρα που συνεργάτες και βουλευτές της Χ.Α. φώναζαν συνθήματα, παρόμοια με αυτά των συγκεντρωμένων έξω από την Βουλή οπαδών της οργάνωσης.
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: