Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Για το επερχόμενο κλείσιμο του Π/Κ ΔΕΗ Καλαμπάκας… Καμία έκπληξη!

Καπέλλας Δημήτρης
Τα τρία τελευταία χρόνια η επαρχία Καλαμπάκας, βίωσε με τον πιο ακραίο και σκληρό τρόπο την πολιτική των λουκέτων.
Η απαξίωση της επαρχίας Καλαμπάκας διαπερνά μέσα από τον πυρήνα της απαξίωσης του πολίτη και της ζωής του.
Το κλείσιμο του ταμείου της ΔΕΗ δεν είναι παρά η εξέλιξη ενός ευρύτερου σχεδίου για το οριστικό κλείσιμο του πρακτορείου Καλαμπάκας.
Ήδη τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι στο τελικό στάδιο το σχέδιο αναδιάρθρωσης ΔΕΔΔΗΕ που ορίζει το κλείσιμο όλων των πρακτορείων ανά την επικράτεια
Καίριες και σημαντικές για την εξυπηρέτηση των πολιτών δραστηριότητες όπως η αποκατάσταση των βλαβών και η άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών, αφαιρούνται με μια απλή απόφαση!
Στόχος φυσικά δεν είναι η ορθή οικονομική διαχείριση, άλλα η ακόμη περισσότερη εισχώρηση ιδιωτών σε δραστηριότητες φιλέτα.
Το  κλείσιμο του υποκαταστημάτων του ΟΤΕ, ΔΟΥ, ΙΚΑ, υποθηκ/κιου κ.α.στη λογική του μικρότερου κράτους οι κυβερνώντες εφαρμόζουν την λογική του ανυπάρκτου κράτους!
Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει τελικά; ...
Σίγουρα χαμένος είναι ο πολίτης και οι τοπικές κοινωνίες όπως η επαρχία Καλαμπάκας που την βλέπουμε καθημερινά να μετατρέπεται σε ένα μεγάλο χωριό, αφαιρώντας δομές υγείας και παιδείας,βάζοντας λουκέτα σε οργανισμούς και υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών.
Ποιος κερδίζει; Κερδίζουν σίγουρα τα ιδιωτικά κεφάλαια που ψάχνουν χώρο να «επενδύσουν» μπαίνοντας χωρίς κανένα απολύτως ρίσκο στην κερδοφορία από την πρώτη κιόλας μέρα, αφού και εξασφαλισμένη πελατεία έχουν αλλά και φτηνούς ,αναλώσιμους υπαλλήλους με ευέλικτες σχέσεις απασχόλησης  !
Τέλος, όσοι πολιτικοί και αυτοδ/κοι παράγοντες του Νομού Τρικάλων «νιώθουν έκπληξη» η «πέφτουν από τα σύννεφα» γιαυτη την δυσμενή εξέλιξη, τους παραπέμπω στην ενημέρωση, για το συγκεκριμένο ζήτημα μέσω σχετικών δημοσιευμάτων που αφορούσαν την υποβάθμιση του π/κ ΔΕΗ Καλαμπάκας.
(Και φυσικά πριν αναφερθούν στο ζήτημα της ΔΕΗ καλό θα είναι να εξηγήσουν στο κόσμο της Καλαμπάκας τι ακριβώς έπραξαν και ποιές ήταν οι ενέργειες τους έως σήμερα, για να αποτρέψουν την επέλαση των λουκέτων στις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης!)
Η απάντηση στο επερχόμενο λουκέτο του Π/Κ ΔΕΗ Καλαμπάκας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί σε υποσχετικές διαβεβαιώσεις των τοπικών η περιφερικών αρχών.
Η κινητοποίηση  των απλών πολιτών της Καλαμπάκας με την ενεργή συμμετοχή σωματείων και φορέων μπορεί να ανατρέψει  προειλημμένες αποφάσεις που κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από τη θέληση της κοινωνίας.
Η απαξίωση και υποβάθμιση της επαρχίας αφορά ολόκληρη την κοινωνία της Καλαμπάκας που οφείλει να παλέψει για το μέλλον αυτού του τόπου!
Η ενεργή  συμμετοχή των πολιτών σε αυτές τις μάχες είναι πάντα παράγοντας νίκης! Τα παραδείγματα αυτοοργάνωσης και αντίστασης των πολιτών σε αποφάσεις που εναντιώνονται στη θέληση των τοπικών κοινωνιών μας δείχνουν το δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: