Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΝΔ εδώ, ΝΔ εκεί, ΝΔ και παραπέρα…

ΤΡΙΚΑΛΑ: Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο της πόλης μας με τις απλήρωτες για μήνες καθαρίστριες, και τις κινητοποιήσεις που οι ίδιες πραγματοποιούν, έρχεται στην επιφάνεια και η «δύναμη» της τοπικής ΝΔ.
Έχουμε λοιπόν τα εξής δεδομένα:
1. Διοικητής του Νοσοκομείου, εκλεκτό στέλεχος της ΝΔ, σόι και συνονόματος – συνεπώνυμος πρώην μεγαλοϋπουργού της ΝΔ.
2. Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου, ιστορικό αυτοδιοικητικό στέλεχος της Ν.Δ.
3. Εργατικό Κέντρο Τρικάλων,ελέγχεται απόλυτα από την ΝΔ.
4. Αντιπεριφερειάρχης στον νομό, στέλεχος της ΝΔ.
5. Επίσης υπάρχει και η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την εργολαβία της καθαριότητας. Καλοθελητές θα ενέπλεκαν στενό οικογενειακό πρόσωπο του ιδιοκτήτη στα της ΝΔ, αλλά εμείς δεν τα λαμβάνουμε υπόψιν, διότι δεν κάνουμε λόγο για συλλογικές ευθύνες και άλλα τέτοια, που οδηγούν σε άλλες ατραπούς.

6. Υπάρχουν επίσης και οι βουλευτές της ΝΔ, τρεις τον αριθμό, και ζωή να έχουν οι άνθρωποι, που όλες οι πληροφορίες τους φέρνουν να μην έχουν αφήσει υπουργείο για υπουργείο για ικανοποίηση «αιτημάτων» των ψηφοφόρων και υποστηρικτών τους .
7. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, η συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία πήρε την εργολαβία της καθαριότητας. Και αποκαλύφθηκε ότι άφησε απλήρωτες τις εργαζόμενες. Μερικοί νόμιζαν ότι κανείς δεν επρόκειτο να την ενοχλήσει ιδιαίτερα.
Βρέθηκαν όμως κάτι «ταλαίπωρες» καθαρίστριες να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους. Καμιά πρωτοτυπία, θα πει κάποιος που ζει στην Ελλάδα του μνημονίου. Ούτε οι πρώτες ούτε οι τελευταίες εργαζόμενες είναι που διεκδικούν δεδουλευμένα. Οι εργαζόμενες όμως καταγγέλλουν πως, πέρα από τις απολύσεις τεσσάρων απεργών επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, υπάρχει και πλημμελής καθαρισμός των κλινικών, αφού τα υλικά καθαριότητας είναι ελάχιστα και χαμηλής ποιότητας. Αυτό λέγεται κίνδυνος ια τη δημόσια υγεία.
Και όμως, η τοπική ΝΔ δείχνει να την αφήνουν αδιάφορη όλα αυτά. Με τον τρόπο τους όλα της τα «υψηλόβαθμα» στελέχη αποστασιοποιούνται από τα συμβάντα.
Να είναι ανάπτυξη αυτό όλο; Να είναι η «Νέα Ελλάδα» του Σαμαρά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: