Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Συναυλία με τη Ρωμιοσύνη για τα παιδιά της Παλαιστίνης

Τη Δευτέρα 18/8/2014 και ώρα 8:30μμ, στον πεζόδρομο της Λότζια/Λιοντάρια, η Πρωτοβουλία Ηρακλείου «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, διοργανώνουν συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά της Παλαιστίνης. 

Η κυβέρνηση του κράτους του Ισραήλ συνεχίζει από τις 8 Ιουλίου μέχρι σήμερα τους ανελέητους βομβαρδισμούς και τις εγκληματικές στρατιωτικές επιθέσεις στη Γάζα της μαρτυρικής Παλαιστίνης, δολοφονώντας καθημερινά αθώο, άμαχο πληθυσμό, ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά. Βομβαρδίζονται ακόμα και τα σχολεία/καταφύγια των Ηνωμένων Εθνών, όπου έχουν προσφύγει πάνω από 150.000 εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους -η μοναδική δηλαδή ανάσα για τους ήδη καταδιωγμένους και εγκλωβισμένους Παλαιστίνιους- αλλά και νοσοκομεία, ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό. Έξι από τα δεκατρία νοσοκομεία της Γάζας έχουν ήδη υποστεί μεγάλες ζημιές, εκ των οποίων ένα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ επίθεση έχει δεχθεί και το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο «Al Dora». Ο απολογισμός της μέχρι σήμερα απάνθρωπης αυτής σφαγής αγγίζει τους 1.900 νεκρούς συμπεριλαμβανομένων 430 παιδιών, που αυξάνονται συνεχώς όσο συνεχίζεται η περισυλλογή πτωμάτων από τα ερείπια, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 9.500 συμπεριλαμβανομένων 2.880 παιδιών.

Στην αυγή του 21ου αιώνα ζούμε ένα Ολοκαύτωμα βγαλμένο από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης Ιστορίας. Αλήθεια τι τραγική ειρωνεία: οι Εβραίοι, ο λαός που υπέφερε όσο κανείς άλλος στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τη βαρβαρότητα των Ναζί, να ανέχεται την απάνθρωπη και ολοκληρωτική πολιτική της κυβέρνησης τους απέναντι στους Παλαιστινίους, που διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμά τους να έχουν τη δική τους Πατρίδα και να ζουν με αξιοπρέπεια.

Η Πρωτοβουλία Ηρακλείου «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου διοργανώνουν συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά της Παλαιστίνης, τη Δευτέρα 18/8 στις 8:30μμ στο Ηράκλειο, στον πεζόδρομο της Λότζια στα Λιοντάρια.
Ένα μουσικό οδοιπορικό με το Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη» σε έργα των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Γ. Μαρκόπουλου, Στ. Ξαρχάκου, Χρ. Λεοντή, Μ. Λοΐζου, Π. Τζαβέλλα και άλλων σπουδαίων δημιουργών, στους μαρτυρικούς τόπους της Ελλάδας και του κόσμου. Συμμετέχει και ο Τζανής Τζανιδάκης και μουσικοί της Κρητικής παράδοσης. Για να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή αθώων πολιτών! Για να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος!

Καλούμε όλους τους πολίτες, κινήματα, συλλογικότητες, συλλόγους, συνδικάτα, φορείς, να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την εκδήλωση, για να εκφράσουμε όλοι μαζί με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»
ΕΝΩΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΙΑΝΝΟΥ viannos.net


-Λογαριασμός οικονομικής ενίσχυσης για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Al Dora» (υπεύθυνος διαχειριστής Πέτρος Στεργίου, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»): Εθνική Τράπεζα 129/342210-08 ή IBAN: GR2201101290000012934221008 SWIFT: ETHNGRAA.

-Τηλ. επικοινωνίας στο Ηράκλειο: 6974626715/6978512779 («Ένα Καράβι για τη Γάζα») και 6973307926 (Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: