Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Πάνω από 25.000 διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη ενάντια στην οικονομική γενοκτονία (βίντεο + φώτος)

Περισσότερα από 25.000 άτομα διαδήλωσαν το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την 79η ΔΕΘ, διαμαρτυρόμενα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν πέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Εργαζόμενοι, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες και δημοσιογράφοι συμμετείχαν στην συγκέντρωση και στη συνέχεια στην πορεία που κατέληξε στην νότια πύλη της Έκθεσης στην ΧΑΝΘ. Εκτιμάται ότι στη συγκεκριμένη πορεία βρέθηκαν περισσότερα από 15.000 άτομα.


Περίπου 10.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους. Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. «Να δοθεί πανίσχυρη απάντηση του εργαζόμενου λαού στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια», ζήτησε ο κεντρικός ομιλητής και μέλος της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ Λεωνίδας Στολτίδης. Στην πλατεία Συντριβανίου αγρότες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πέταξαν λαχανικά και φρούτα, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για την πολιτική της κυβέρνησης.
Από την Καμάρα ξεκίνησαν την πορεία τους τα περίπου 1.500 άτομα από πρωτοβάθμια σωματεία και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Την ώρα που η πορεία τους περνούσε από την Αγγελάκη άναψαν για λίγο τα αίματα, όταν βρέθηκαν μπροστά από τους άντρες των ΜΑΤ. Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων φώναζε συνθήματα κατά των αστυνομικών, προκλήθηκε ένταση και τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές έκλεισαν το δρόμο στους αντιεξουσιαστές και δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Λίγο μετά τις 20.00 η πορεία των αντιεξουσιαστών κατέληξε ξανά στην Καμάρα.
Ξεχωριστό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν 800 άτομα στην Πλατεία Αγίας Σοφίας από το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.
Η αστυνομία από το απόγευμα έκλεισε με κλούβες την Εθνικής Αμύνης και την Εγνατία στο ύψος της βόρειας πύλης της ΔΕΘ και δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν οι διαδηλωτές προς το Πανεπιστήμιο. Μάλιστα, επί της Εθνικής Αμύνης δεκάδες μηχανές της αστυνομίας ήταν παρατεταγμένες μπροστά από το ΑΠΘ.
Στην οδό Καζαντζάκη, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα τα μέλη της Χρυσής Αυγής, όπου έξω από το κτήριο οι διαδηλωτές είχαν αναρτήσει πανό με τον πρόεδρο του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο και τους υπόλοιπους προφυλακισμένους βουλευτές.
Υπενθυμίζεται ότι «για λόγους δημόσιας ασφάλειας» ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης έχει ανακοινώσει την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και πορειών στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης.ΔΕΘΔΕΘ

Πηγή: voria.gr
koutipandoras 

Δεν υπάρχουν σχόλια: