Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Π. Σκουρλέτης: 770.000 θέσεις εργασίας έταζε ο Σαμαράς και μας κάνει κριτική για 330; (Video)

"Δεν είναι παροχή να πεις ότι δεν θα κρυώνει ο άλλος, δεν είναι παροχή ότι θα του εξασφαλίσω συσσίτιο, ότι θα εξασφαλίσω θέσεις εργασίας. Κάνετε κριτική σε εμάς που είπαμε για 300.000 νέες θέσεις εργασίας όταν ο πρωθυπουργός είχε πει για 770.000. Που θα τις βρείτε; Απώλεια 770.000 θέσεων εργασίας έχετε" αντέκρουσε ο Π. Σκουρλέτης την προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ρεαλιστικό και εμπνέεται από παροχολογία.
Τόνισε μάλιστα ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι επακριβώς κοστολογημένο και βασίζεται στην αναδιανομή των υπαρχουσών πόρων και όχι, αυτό που θα προκύψει από την αναδιαπραγμάτευση του χρέους.


"Έχουμε παρουσιάσει εμπεριστατωμένα τις πηγές χρηματοδότησης του προγράμματός μας" δήλωσε αναφέροντας ενδεικτικά α) τις ληξιπρόθεσμες οφειλές όπου έχουν υπολογιστεί ως έσοδα μόνο 3 δισ από τα 69, β) το λαθρεμπόριο πετρελαίου και τσιγάρων που ο κ. Σούρλας είχε πει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν 12 δισ σε ετήσια βάση μόνο από την πάταξή του και εμείς υπολογίζουμε επίσης μόνο 3 δισ. Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση απ' την πλευρά της κυβέρνησης να κτυπήσει το λαθρεμπόριο. Χαρακτηριστικό είναι ότι "το λιμενικό βγαίνει μόνο κάθε Πέμπτη, να ελέγξει τους λαθρέμπορους στον Πειραιά"!
"Είχαμε για πρώτη φορά από κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα τόσο λεπτομερώς κοστολογημένο πρόγραμμα που αναφέρονται ταυτόχρονα οι πηγές χρηματοδότησης αυτού του προγράμματος και εντελώς μακριά από την παροχολογία. Οι όροι παροχές, υποσχέσεις, θολά πράγματα και στρογγυλέματα ήταν εντελώς έξω από το δικό μας λεξιλόγιο" δήλωσε στο ΣΤΑΡ ο Π. Σκουρλέτης. "Ανάμεσα στους δύο δρόμους που έχουμε αυτόν που βαδίζουμε και αυτόν που εμείς εισηγούμαστε, ο πρώτος έχει δείξει ότι δεν έχει προοπτική" πρόσθεσε καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική ότι "αν κάνουν με αυτό τον τρόπο τους αριθμούς, τρεις στο λάδι, τρεις στο ξύδι, φανταστείτε πως κυβερνούν τη χώρα."

"Δεν βρισκόμαστε απλά στο χείλος του γκρεμού έχουμε πέσει"

Περιέγραψε την πλήρως "αντιφατική και αλληλοαναιρούμενη εικόνα της κυβέρνησης" όπου δέκα μέρες πριν πάνε στο Παρίσι και καταλάβουν τη Βαστίλη οι απεσταλμένοι της κυβέρνησης μίλαγαν για μονομερείς κινήσεις, για φοροελαφρύνσεις. Ξαφνικά μετά το Παρίσι και πηγαίνοντας προς τη Θεσσαλονίκη, ο πήχης άρχισε να κατεβαίνει και ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι αναμένει πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους. Παράλληλα έρχονται τα νέα απ' έξω ότι δεν υπάρχει καμία διάσκεψη για το χρέος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάει και λέει ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο. Τι πας να διαπραγματευτείς αν πιστεύεις ότι το χρέος είναι βιώσιμο; Τότε άσε τα πράγματα έτσι, όπως είναι, με την ανεργία στα ύψη, τη φτώχεια, τους νέους να μεταναστεύουν."
"Δεν βρισκόμαστε απλά στο χείλος του γκρεμού έχουμε πέσει" τόνισε ο Π. Σκουρλέτης και ανέφερε τη μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται όλα αυτά τα χρόνια στην εξουσία. "Υπάρχει η παραδοσιακή εικόνα της πολιτικής που αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., η απόλυτη επιβολή του αρχηγού και των συμβούλων του και απ' την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ με την δημοκρατία εντός του κόμματος, τη συλλογικότητα και τη συνευθύνη".

ΠΗΓΗ aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: