Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σε εισπρακτικές εταιρείες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ

“ Ο Οργανισμός αναζητεί μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού, ο οποίος λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου, νομικά γραφεία ή εταιρείες στις οποίες θα αναθέσει την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» ”
Πάνω από 1,3 δισεκτομμύρια ευρώ είναι το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ και ο Οργανισμός αναζητεί μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού, ο οποίος λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου, νομικά γραφεία ή εταιρείες στις οποίες θα αναθέσει την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή». 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόγραμμα αυτό θα είναι πιλοτικό και θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση στην Αττική για δύο μήνες, με στόχο να επεκταθεί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.
Τα γραφεία που θα επιλεγούν, θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση 10.000-20.000 πελατών που έχουν οφειλές κατά μέσο όρο 10.000 ευρώ. Η ΔΕΗ έχει ήδη καταρτίσει τον κατάλογο των καταναλωτών που θα παραδώσει στις εταιρείες, βάσει τριών συνδυαστικών κριτηρίων.
Τα τρία κριτήρια είναι το ύψος της οφειλής και το βάθος του χρόνου αυτής, το δεύτερο το «προφίλ» του καταναλωτή, εάν δηλαδή έχει ανταποκριθεί ή όχι σε προηγούμενους διακανονισμούς και το τρίτο εάν έχει υποπέσει σε κάποιου είδους παραβατικότητα, όπως για παράδειγμα η σύλληψή του για ρευματοκλοπή.
periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: