Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Δόγμα Βενιζέλου: Μόνη λύση ο Σαμαράς!

* Η συμμαχία μακράς πνοής με τη Ν.Δ. είναι ο στρατηγικός στόχος της Δημοκρατικής Παράταξης σύμφωνα με τον πρόεδρο του υπό κατάργηση κόμματος...
Το τέλος του ΠΑΣΟΚ, την εγκατάλειψη των σοσιαλιστικών χαρακτηριστικών από τον πολιτικό φορέα του οποίου ηγείται και τη δορυφοροποίηση της υπό ίδρυση Δημοκρατικής Παράταξης γύρω από τη Ν.Δ. διακήρυξε ο Ευ. Βενιζέλος στην 40ή επέτειο της ίδρυσης του κόμματος.
Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς ακόμη και στον Κ. Σημίτη, ο οποίος υποστήριξε ότι το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος πρέπει να στηρίζεται στο τρίπτυχο "σταθεροποίηση - ανάπτυξη - κοινωνική δικαιοσύνη", ο Ευ. Βενιζέλος αμφισβήτησε ευθέως το ότι "υπάρχουν πράγματι περιθώρια για ιδεολογικές και αξιακές επιλογές σοσιαλδημοκρατικού χαρακτήρα στην οικονομία" τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Άλλωστε "η βασική διαφορά σήμερα δεν είναι ανάμεσα στη συντήρηση και στον σοσιαλισμό, αλλά ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη δυναμική και τον πρακτικό πραγματισμό". Ως εκ τούτου, προέχει η "αναγκαία ιστορική συμμαχία αμυντικού χαρακτήρα" ανάμεσα στις "δύο μεγάλες ευρωπαϊκές πολιτικές οικογένειες".

Βεβαίως, επισημοποίησε την ανοιχτή ρήξη με τον Γ. Παπανδρέου υπαινισσόμενος ακόμη και ότι οι "παπανδρεϊκοί" δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ "στο παραβάν".

aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: