Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία Φύσσα - Επίθεση αστυνομίας στη συγκέντρωση στο Βύρωνα

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, πραγματοποιούνται σήμερα το απόγευμα τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα Προπύλαια στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Η σημερινή συγκέντρωση οργανώθηκε από ομάδες αντιεξουσιαστών. Το Μετρό Πανεπιστήμιο έκλεισε από τις 17.00 με εντολή της αστυνομίας και άνοιξε εκ νέου με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης. Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στον Βύρωνα, όπου επικράτησε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ να απαντούν με κρότου λάμψης στις αντιδράσεις συγκεντρωμένων για τους «προληπτικούς ελέγχους» έξω από το κοινωνικό πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα "Λαμπηδόνα". Μάλιστα κατά την ένταση τραυματίστηκε και ο Δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπίδης, που συμμετείχε στην κινητοποίηση. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε προσαγωγές, μεταξύ των οποίων ενός δημοσιογράφου και δημοτικών συμβούλων της περιοχής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι.

Συγκέντρωση στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, και πορεία στους δρόμους της περιοχής έχουν προγραμματίσει αντιφασιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες για τις επόμενες ημέρες, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη και σε άλλες περιοχές της Αθήνας καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας. Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης οργανώνονται και σε χώρες της Ευρώπης. Ενδεικτικά, με σύνθημα «Από την Ιρλανδία ως την Ελλάδα, 1 χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τέσσερις μεγάλες Ιρλανδικές πόλεις καλούν τους κατοίκους τους να στείλουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης ενάντια στο φασισμό.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: