Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αφιέρωμα των New York Times στον Μανώλη Γλεζο

Το πρωτοσέλιδο
Αφιέρωμα στον Μανώλη Γλέζο φιλοξενούν οι New York Times, στο πρωτοσέλιδο της διεθνού τους έκδοσης καθώς και στον ιστότοπό τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στις διαμαρτυρίες στην Αθήνα για την οικονομική κρίση, ύψωσε τη γροθιά του αγωνιστικά, απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις ενώ έριχναν δακρυγόνα στο πρόσωπό του.
Άλλες φορές, ακόμη και την ίδια ημέρα, ο 92 χρονος Μανώλης Γλέζος, βρισκόταν μπροστά από τη Βουλή, επιμένοντας ότι οι βουλευτές πρέπει να απορρίψουν ένα πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο απαιτούσαν οι πιστωτές της χώρας, καθώς τόνιζε ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε στην Ελλάδα περισσότερα δεινά, γράφουν επίσης οι New York Times.



Για περισσότερα από 70 χρόνια, ο Μανώλης Γλέζος, προστίθεται στο δημοσίευμα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Σήμερα, αποτελεί μια προσωπικότητα – σύμβολο στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν αριστερό που υπερβαίνει τα ιδεολογικά σύνορα καθώς και ένα σύμβολο αντίστασης, αναφέρεται μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Μανώλης Γλέζος, μαζί με τον Απόστολο Σάντα, κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη, με κίνδυνο της ζωής τους.

Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «ο λόγος που τον οδήγησε στην Ευρωβουλή ήταν για να υπερασπιστεί τη φωνή του λαού σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία που ελέγχεται από τις ελίτ και ταυτόχρονα απειλείται από την αναβίωση ακροδεξιών κομμάτων», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό που θέλω είναι να εξασφαλίσω ότι οι πολίτες μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους».

Τέλος, καταγράφεται η δήλωσή του ότι «αυτός που βλέπετε μπροστά σας δεν είναι απλά ένας άνθρωπος, αλλά όλοι οι σύντροφοί μου που δεν είναι πια μαζί μας. Αυτό είναι που με κρατάει για να συνεχίσω. Πρέπει να συνεχίσω να ζω και να μάχομαι γι' αυτούς».

ΠΗΓΗ:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: