Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Οι απολυμένες καθαρίστριες έδιωξαν την τρόικα; (Video)

«Μας τιμάει ιδιαιτέρως, αν καταφέραμε να διώξουμε εμείς την τρόικα από την Ελλάδα» σχολίασε η κ. Δέσποινα Κωστοπούλου μία από τις απολυμένες καθαρίστριες που καλούνται σήμερα το απόγευμα σε απολογία για τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον τους στις 10 Ιουλίου (video) και θα πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης έξω από τη ΓΑΔΑ στις διωκόμενες συναδέλφους τους.
"Χτυπηθήκαμε και καταπατηθήκαμε από τους αστυνομικούς εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα (10 Ιουλίου) γιατί είχε έρθει η τρόικα. Δεν είχαμε λόγους να χτυπήσουμε τους αστυνομικούς. Όταν είχε πέσει παλιότερα το γκλομπ ενός αστυνομικού, εγώ η ίδια το σήκωσα και είχα πει ότι με αυτό χτυπάτε τις μανάδες σας. Τους βλέπουμε σαν παιδιά μας, είμαστε γυναίκες 55 χρονών, έχουμε παιδιά στην ηλικία τους και μεγαλύτερα." συμπλήρωσε.
Οι κατηγορίες για τις οποίες καλούνται σε απολογία σήμερα είναι «εξύβριση κατά συρροή, απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού και πρόκληση σωματικών βλαβών σε αστυνομικό όργανο έξω από τη ΓΑΔΑ» μετά από την βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ σε ειρηνική διαμαρτυρία τους στις 10 Ιουλίου.

Οι καθαρίστριες μετρούν σήμερα 103 μέρες ενός ηρωϊκού αγώνα. Στις 23 Σεπτεμβρίου θα γίνει το δικαστήριο και ελπίζουν «να ακουστεί η φωνή τους», ώστε η «απόφαση να μην είναι ακυρωτική από τον Άρειο Πάγο και να επιστρέψουμε στη δουλειά μας, που την έχουμε πάρα πολλή ανάγκη» «Υπάρχουμε, δεν είμαστε νούμερα, κάτι πρέπει να κάνουν» είπε η κ. Κωστοπούλου.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι έχουν μείνει «μόνο 300 καθαρίστριες από τις 595 που ήταν αρχικά, μετά από συνταξιοδοτήσεις, μοριοδοτήσεις, εξαιρέσεις του νόμου, αλλά δεν είναι το θέμα να σώσουμε το τομάρι μας εμείς οι 300, αλλά να δούμε συνολικά το θέμα της ανεργίας και όχι να χτυπάμε τους πιο αδύναμους κρίκους».

«Η κυβέρνηση πρέπει να διορθώσει το λάθος που έκανε με τις καθαρίστριες» δήλωσε ο Γ. Κουτρουμάνης, πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
aygi


kinisienergoipolites 

Δεν υπάρχουν σχόλια: