Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Συγκινητική η συμμετοχή στη συναυλία διαμαρτυρίας για την Παλαιστίνη

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Κηφισίας, έξω από την παλαιστινιακή πρεσβεία, με πρωτοβουλία του 105,5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ
Φωτογραφίες: Σπύρος Τσακίρης, ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Χριστακάκη 
Μέχρι τα μεσάνυχτα  η περιοχή πλημμύρισε με νότες  που  η φωνή  του Βασίλη Λέκκα τις  μετέτρεψε σε πάθος και συνθήματα για να «σταματήσει  η σφαγή  και η γενοκτονία του  Παλαιστινιακού λαού.

« Δεν είναι γιορτή , δεν είναι συναυλία ψυχαγωγίας, είναι συλλαλητήριο, είναι φωνή διαμαρτυρίας , την οποία τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης απέκρυψαν, και βέβαια δεν την καλύπτουν…» η παρατήρηση του Βασίλη Λέκκα , που μαζί με τους μουσικούς του ανιδιοτελώς συμμετείχαν σε αυτήν την δράση που έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του 105,5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ, της οργάνωσης Faire Planett, της Αλληλεγγύης για όλους , του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, για την συλλογή Φαρμάκων για την Γάζα.»

Αυτή η «Γάζα δεν κρατάει άλλο αίμα» είπε ο πρέσβυς της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα κ Μαρουάν Τουμπάσι και επεσήμανε την σημασία της εκφρασμένης αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τους Παλαιστινίους.
Την παράσταση έκλεψαν 7 αγόρια και κορίτσια από την Παλαιστίνη-γεννήθηκαν στην Γάζα και ζουν στην Αθήνα- που χόρεψαν έναν χορό του τόπου τους , φορώντας τις «καφίγιες» στο λαιμό.

 Οι στίχοι του τραγουδιού, αφιερωμένοι στην επιθυμία τους  να ζήσουν σε δική τους πατρίδα.





Οι νεαροί αυτοί συμμετέχουν την Πέμπτη σε Φεστιβάλ της Λαμίας , που διοργανώνει ο Σύλλογος της Υπάτης και είναι αφιερωμένο στον αγώνα των Παλαιστινίων.
Οι κούτες που στήθηκαν μπροστά σε τραπεζάκια των φορέων που συγκεντρώνουν φάρμακα , γέμισαν .

 Σακούλες φαρμάκων έβγαιναν από τα σακκίδια πλάτης , αλλά και μεμονωμένα κουτιά από τσάντες γυναικείες. « Δυστυχώς θα ξαναβρεθούμε» η πρόβλεψη του Βασίλη Λέκκα , «καθώς η συνεχιζόμενη θηριωδία στη Λωρίδα της Γάζας , μας αναγκάζει να επαγρυπνούμε»

Καλλιτέχνες από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και η τραγουδίστρια Καλιόπη Βέτα , που ήταν εκεί, εξέφρασαν την επιθυμία να συναντηθούν τον Σεπτέμβριο, σε νεα συναυλία αλληλεγγύης . Αναζητούνται και άλλοι «πρόθυμοι» καλλιτέχνες.
Ο 105,5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ , το ραδιόφωνο που ακούει είναι εδώ και αφουγκράζεται τις σκέψεις και τα σχέδια. Μαχητικό ήταν το παρών των αγωνιζομένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών , των εργαζομένων στην ΕΡΤ, καθηγητών σε διαθεσιμότητα, σχολικών φυλάκων, παλαιστινιακών οργανώσεων, Παλαιστινίων και Αθηναίων που βροντοφώναξαν :
«ΑΥΤΗ Η ΓΑΖΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ».

ΠΗΓΗ:left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: