Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Μπαλτάκος: Πατρίς, θρησκεία, κόμμα

γράφει ο Φέλιξ
Νέο κόμμα παράγοντα εξελίξεων θέλει να κάνει ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος. Ο άνθρωπος που κρατούσε ζεστές τις σχέσεις ΝΔ και Χρυσής Αυγής, θεωρεί πως χρειάζεται ένα παραδοσιακό Δεξιό, πατριωτικό κόμμα που θα ανακόψει τις ψήφους που φεύγουν από το κόμμα του Σαμαρά προς τη Χρυσή Αυγή.
Ο Τάκης Μπαλτάκος δεν προσβλέπει τόσο στη μείωση των ποσοστών του ναζιστικού κόμματος με το οποίο υπήρξε θερμός συνομιλητής, όσο στην ανακοπή του δρόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία. «Με ένα 3%,παίρνουμε το ποσοστό εκείνο από τη Χρυσή Αυγή που θα άνοιγε το δρόμο της εξουσίας στον Τσίπρα και καθορίζουμε τη φυσιογνωμία της ΝΔ και την επόμενη μέρα», λέει συνεργάτης του Μπαλτάκου. Πρόθεση του νέου κόμματος είναι το ποσοστό που θα πάρει να προστεθεί με αυτό της ΝΔ μετεκλογικά, αλλά αφού μπουν όροι για συνεργασία. Βασικός όρος είναι η αποχώρηση Σαμαρά.
Επικεφαλής του κόμματος Μπαλτάκου δεν θα είναι ο ίδιος, αλλά ο απόστρατος πρώην Αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φράγκου. Ο Φράγκος, θεωρούν οι επιτελείς του υπό ίδρυση κόμματος οι οποίοι συνεδριάζουν στο γραφείο του ποινικολόγου Μιχάλη Δημητρακόπουλου, μπορεί να εξασφαλίσει ψήφους από Στρατό και Αστυνομία, οι οποίες πάνε από ΝΔ για Χρυσή Αυγή λόγω της δυσαρέσκειας των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στόχος του Μπαλτάκου είναι να δημιουργήσει ένα βαθύ δεξιό Ποτάμι, που θα μπορέσει να ξεπλύνει την ντροπή του Δεξιού χώρου από τα μνημόνια και την πολιτική Σαμαρά, την οποία βεβαίως σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος είχε υπαγορεύσει ή υπηρέτησε. Το παλιό δόγμα «Πατρίς,θρησκεία,οικογένεια» που θα αναγεννηθεί με τη βοήθεια της Παναγίας, όπως θα έλεγε κ.αι ο Σαμαράς, φαίνεται να αναγεννιέται για να μπει στην υπηρεσία του εμφυλίου μέσα στη Δεξιά αυτή τη φορά.

Το επιτελείο του Σαμαρά γνωρίζει τις κινήσεις Μπαλτάκου και προσπαθεί να αφαιρέσει το χαρτί Φράγκου από το νέο σχηματισμό, προτείνοντας στον απόστρατο στρατηγό το Υπουργείο Άμυνας και άλλα οφίτσια.

Όπως άλλωστε έχει πει ο ίδιος ο Μπαλτάκος σε συνενετύξεις του, ο Στρατός, ο κλήρος και αυτό που φαίνεται ως Δεξιά του εμφυλίου είναι οι κολώνες του κράτους που οραματίζεται. Όσο για τον Σαμαρά, καταλαβαίνει πως όσοι έβλεπαν με συμπάθεια την επώαση του αυγού του φιδιού λόγω ιδεολογικών συγγενειών, ήταν ταυτόχρονα και φίδια στον κόρφο του
koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: