Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΡΙΜΑΣΑΝ ΚΑΙ ....ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ!


Την άποψη πως οι Έλληνες ωρίμασαν και πλέον ξέρουν πως με τους φόρους τους πληρώνουν τις κρατικές δαπάνες, εξέφρασε ο Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη του στο CNBC.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
«Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα από το εξωτερικό. Ένας τρόπος να το πετύχει αυτό είναι μέσω επενδύσεων. Ένα όχημα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. Έχουμε δει πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια, αεροδρόμια, αλλά και για άλλες εταιρείες με τους επενδυτές να ευθυγραμμίζονται στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων», είπε.

Ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε σύνδεση του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος με τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών.
«Οι επενδυτές βλέπουν πως υπάρχουν μόνο ανοδικές προοπτικές. Ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί μετά από μια μακρά, μακρά περίοδο ύφεσης έξι ετών. Έτσι, οι επενδυτές βλέπουν πως το στοίχημα τους θα επιτύχει», τόνισε.
Ερωτηθείς για το τι αναμένει να εισπράξει η κυβέρνηση από τις αποκρατικοποιήσεις, διευκρίνισε ότι το Δημόσιο δεν πουλά μόνο συμμετοχές δημοσίων εταιρειών, αλλά και εκτάσεις γης και επιχειρήσεις.
Υπογράμμισε ότι πολλοί τομείς της οικονομίας πάνε καλά και ότι η χώρα ανακάμπτει.
«Ο τουριστικός τομέας πήγε πάρα πολύ καλά την φετινή χρονιά, έχουν έρθει πολλά χρήματα, πολλοί επισκέπτες. Πιστεύουμε πως θα δούμε θετική ανάπτυξη για πρώτη φορά στο τρίτο τρίμηνο του έτους», είπε.
Ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλο πρόγραμμα, παρατήρησε ότι πλέον η Ελλάδα πρέπει να αφεθεί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις μόνη της.
«Το πρόγραμμα είχε όντως κάποια πλεονεκτήματα, υπό την άποψη ότι οι δανειστές υποχρέωσαν τη χώρα να κάνει κάποιες δομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά από ένα σημείο και μετά αφού κάνεις τις μεταρρυθμίσεις – και σας θυμίζω ότι για δυο-τρία χρόνια είμαστε πρώτοι στη λίστα του ΟΑΣΕ ως προς τις μεταρρυθμίσεις- μετά από ένα σημείο πρέπει να κάνεις τις μεταρρυθμίσεις μόνος σου», επισήμανε.
«Για εμένα οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι προσεχτικές και ο πληθυσμός να έχει την ιδιοκτησία τους. Για να συμβεί αυτό πρέπει ο κόσμος να δει λεφτά στην τσέπη του. Πρέπει να συνδέσει τις μεταρρυθμίσεις με τα πλεονεκτήματα της επικείμενης οικονομικής επέκτασης», προσέθεσε.
Κληθείς να αξιολογήσει από το 1-10 τον βαθμό που οι Έλληνες αποδέχονται τις μεταρρυθμίσεις, είπε ότι πλέον οι πολίτες δείχνουν ωριμότητα και καταλαβαίνουν πως οι κρατικές δαπάνες χρηματοδοτούνται από τους φόρους τους.
πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: