Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Και του χρόνου απολύσεις στο Δημόσιο

“ Η κυβέρνηση προωθεί την απόλυση 6.500 εργαζόμενων τους επόμενους 4 μήνες ”
Συνεχίζεται η έξοδος δημοσίων υπαλλήλων, με την τρόικα να παρουσιάζεται άκαμπτη στο Παρίσι για τη θέσπιση νέου ποσοτικού στόχου απολύσεων και για το 2015 και την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι θα φτάσουν τις 15.000, με τις 6.500 τους επόμενους 4 μήνες. 
Οι εκατόμβες των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και η υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών δεν επαρκούν στους δανειστές, που απαιτούν να συνεχιστεί η «σφαγή» στο Δημόσιο και το 2015 οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Παλαιότερα σενάρια ήθελαν την τρόικα να ζητά έναν αριθμό 5.000 – 6.000 απολύσεων μέσα στο επόμενο έτος.

 Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε, μιλώντας σε διεθνή μέσα (CNBC), να διαβεβαιώσει ότι οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα θα φτάσουν έως το τέλος του 2014 τις 15.000, που σημαίνει ότι 6.500 εργαζόμενοι θα απολυθούν τους επόμενους τέσσερις μήνες. Τον απαράδεκτο αυτό αριθμό θα κληθούν να «συμπληρώσουν» κατά κύριο λόγο υπάλληλοι που έχουν οδηγηθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπαθεί να εντάξει στον αριθμό των 6.500 απολύσεων και τους περίπου 1.650 συμβασιούχους που παρέμεναν με δικαστικές αποφάσεις στο Δημόσιο, αποχώρησαν όμως από τις θέσεις τους με νεότερες αποφάσεις των δικαστηρίων. Πρόκειται όμως για ένα αίτημα που έχει απορρίψει ουκ ολίγες φορές η τρόικα και πλέον έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαθέσεις των δανειστών. Τέλος, η πλευρά των δανειστών ζητά εκ νέου την περικοπή των μη μισθολογικών παροχών των δημοσίων υπαλλήλων (ειδικές άδειες, εφάπαξ παροχές, προνοιακές διευκολύνσεις κ.λπ.). Πρόκειται για ένα σημείο που αναφέρεται και στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών
via periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: