Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Σκουρλέτης: Μακάρι το ένα δέκατο όσων είπε ο Τσίπρας στο Κόμο να τα έλεγε στο Παρίσι, ο Σαμαράς (Video)

«Ο Σαμαράς δεν έχει το πολιτικό σθένος να φανεί αντάξιος του ρόλου του και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Μακάρι, το ένα δέκατο όσων είπε ο Τσίπρας στο Κόμο να τα έλεγε στο Παρίσι, ο Σαμαράς»! δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Π. Σκουρλέτης. Δυστυχώς όμως «δεν υπήρξε η παραμικρή στιγμή που ο πρωθυπουργός, να υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.» Στο ίδιο μήκος κύματος σε Παρίσι και Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός ουσιαστικά δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής: παράταση του έκτακτου φόρου αλληλεγγύης, οι δόσεις στην εφορία, που ήταν να γίνουν 100 παραμένουν 42, ο ΕΝΦΙΑ που δεν είναι λάθος εφαρμογή, αλλά μια λάθος σύλληψη της κυβέρνησης θα συνεχίσει και μάλιστα με κυνισμό ο κ. Βενιζέλος λέει «θα αναπολήσετε τον ΕΕΤΥΔΕ» ενώ βάφτισε ως αξιολόγηση, τις απολύσεις που θα συνεχιστούν.




«Ο Σαμαράς επιχειρεί με ακροδεξιά ρητορική να κατακτήσει ένα κεφάλαιο αξιοπιστίας επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση» εκτίμησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είχε να παρουσιάσει κάποιο έργο, ούτε έκανε κανενός είδους αυτοκριτικής και συμπλήρωσε ότι «αυτή η στρατηγική της κυβέρνησης είναι ραγιαδισμός» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αντικρούοντας τα περί ρεαλιστικής πολιτικής που ψέλιζε ο Ανδρ. Παπαμιμίκος, γραμματέας της πολιτικής γραμματείας της Ν.Δ.

«Δεν είναι ρεαλισμός να προσδοκούμε το τέλος της κοινωνίας, αλλά ραγιαδισμός» ήταν το σχόλιο του Π. Σκουρλέτη στον ΣΚΑΙ για την εμμονή της κυβερνητικής πολιτικής στην ακραία λιτότητα και τις μνημονιακές επιταγές. Χαρακτήρισε μάλιστα «πολιτικό φιάσκο την παρουσία του πρωθυπουργού στο Παρίσι». Η αρχικά φερόμενη ως «μάχη των Παρισίων» αποδείχθηκε ότι ήταν μια κλασική αξιολόγηση από την τρόικα, κάτι που παραδέχθηκε άλλωστε και η ίδια η κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν σε δύο επίπεδα σε εθνικό και ευρωπαϊκό, για να έχουν επιτυχία δήλωσε και αναρωτήθηκε γιατί στόχος της κυβερνητικής πολιτικής πρέπει να είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα και όχι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί. Επίσης ανέφερε την πρόταση της Ιταλίας ότι οι αναπτυξιακές δαπάνες θα πρέπει να συνυπολογίζονται στο έλλειμμα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρέπει να συνταχθεί με αυτή την πρόταση.

Τέλος ο Π. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι βρίσκονται σε «θετική κατεύθυνση οι αλλαγές που προωθούνται από την ΕΚΤ, ως απόρροια της αποτυχίας του μνημονιακού προγράμματος στην Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι «πρωτογενή πλεονάσματα του 4% με την σημερινή υφεσιακή κατάσταση είναι άπιαστα. Γιατί λοιπόν πρωτογενή πλεονάσματα και όχι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί;»



Κατ. Μπρέγιαννη
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: