Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Δείχνουμε το δέντρο ενώ το δάσος κάηκε!

Και ενώ αποτελεί σημαντική είδηση και αποκάλυψη το παρακάτω:

» Από το 2010 μέχρι και το τέλος του περασμένου έτους 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι έβγαλαν με εμβάσματα (αθροιστικά άνω των 100.000 ευρώ) στο εξωτερικό συνολικά 1,5 δισ. ευρώ. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι 415 από τους δημοσίους υπαλλήλους που εντοπίστηκαν να έχουν στείλει χρήματα στο εξωτερικό στη συνέχεια ζήτησαν να αποχωρήσουν και συνταξιοδοτήθηκαν. «


Το σύνολο των απωλειών στις τραπεζικές καταθέσεις, για την ίδια περίοδο (2010 – 2013), αγγίζει το ποσό των 60 δισ. ευρώ ! (δείτε εδώ την ακτινογραφία των τραπεζικών καταθέσεων από το 2001 ως το 2014)

Βλέπουμε δηλαδή, πως ο ντόρος γίνεται για το 2,5% των απωλειών και με τη σημείωση από πλευράς υπουργείου ότι πρόκειται για:

α) δημόσιους υπαλλήλους
β) κυρίως απασχολούμενους στην εκπαίδευση ή στην υγεία
γ) πρόωρα συνταξιοδοτημένους

ενώ δεν γίνεται καμιά αναφορά στο υπόλοιπο 97,5% των απωλειών των τραπεζικών καταθέσεων, ήτοι 58,5 δισ. ευρώ, που πιθανότατα αφορούν

α) μεγαλο-επιχειρηματίες
β) βουλευτές – υπουργούς
γ) τραπεζίτες

Και μια ιστορία για δημοσίους υπαλλήλους και «εμβάσματα» στο εξωτερικό:

Το 2005 αρρώστησε η μαμά μου σε ηλικία 53 ετών, με καρκίνο στο πάγκρεας. Το βρήκαμε πολύ νωρίς, αλλά ήταν πολυ επικίνδυνος καρκίνος (όντως, δύο χρόνια μετά τη χάσαμε). Για μια σειρά από λόγους (συμπεριλαμβανομένου του ότι ο μπαμπάς μου είναι χειρουργός και δεν μπορούσαμε να του ξεκολλησουμε την ηλίθια ιδέα ότι έπρεπε ο ίδιος να την εγχειρίσει, και μπροστά στον κίνδυνο να χάσουμε δύο γονιούς αντί για έναν…) αποφασίσαμε να χειρουργηθεί σε Ειδικό Κέντρο Παγκρέατος στη Γερμανία. Για να μην σας τα πολυλογώ, λεφτά δεν είχαν οι γονείς μου στη μπάντα (πέντε παιδιά γαρ και δημόσιοι υπάλληλοι και οι δύο, και ο μπαμπάς δεν έπαιρνε φακελάκια…) πήραμε δάνειο, δανειστήκαμε και από συγγενείς και βγάλαμε τα λεφτά στο εξωτερικό με «έμβασμα» για να πληρωθούν εγχείρηση, νοσήλια και διαμονή για 10 μέρες στη Γερμανία. Ευτυχώς τα βγάλαμε σε λογαριασμό του αδερφού μου, που δεν είναι δημόσιος υπάλληλος. Αλλιώς τώρα είτε ο μπαμπάς μου (γιατρός) είτε η συγχωρεμένη μαμά μου (διοικητικός υπάλληλος) θα ήταν στις «λίστες δημοσίων υπαλλήλων που έβγαλαν τα λεφτά τους με έβασμα στο εξωτερικό» κατά Μητσοτάκη!

Δεν λέω ότι δεν υπάρχει διαφθορά στο δημόσιο. Λέω ότι είναι ολοκληρωτισμός το να δίνουν στοιχεία για «5.000 δημοσίους υπαλλήλους με εμβάσματα», υποοώντας ότι όλοι αυτοί ήταν διεφθαρμένοι, χωρίς να εχει γίνει η έρευνα του τι και ποιοι ήταν. Υπονοώ ότι όταν ακούτε «συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί» που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, πρωτα σκεφτείτε ότι μπορεί να ήταν το εφάπαξ που είπαν να το εξασφαλίσουν σε κάποια τράπεζα ή να τα στείλουν για να κάνει το παιδί τους σπουδές ή για λόγους υγείας. Υπονοώ ότι δεν θέλουν να ξεχωρίσουν ποιος είναι ποιος, ακριβως για να κρέμεται η κατηγορία «διεφθαρμένοι όλοι».

Όποιος λοιπόν διατηρεί ακόμη λίγο μυαλό στο κεφάλι του, αυτό που ζητάει από τον Μητσοτάκη και τον κάθε άθλιο που βγάζει αυτά τα δημοσιεύματα είναι αυτό: ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΝΟ ΟΣΩΝ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Και καταλαβαίνει ότι τα δημοσιεύματα προφανώς και δεν έχουν σκοπό να πλήξουν όσους παράνομα πλούτισαν (εκείνη τη λίστα Λαγκάρντ ακόμη τη… διερευνούν, άλλωστε), αλλά να επιβάλλουν τις επιπλέον μειώσεις μισθών που έρχονται στο δημόσιο (και μετά και στον ιδιωτικό τομέα!) μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού.

[πηγή: Δέσποινα Κουτσούμπα - FB]

Δεν υπάρχουν σχόλια: