Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Σαμαρά - Στ. Θεοδωράκη: Απόλυτη σύμπνοια στο θέμα εκλογής ΠτΔ

Το Ποτάμι υποστηρίζει, όπως και ο Α. Σαμαράς, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από αυτή τη Βουλή, με ισχυρή πλειοψηφία
Να σταματήσει να παίζεται τζόκερ με την προεδρική εκλογή δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Σταύρος Θεοδωράκης μετέφερε τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016. Η συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού με τον Αντώνη Σαμαρά διήρκησε μία ώρα και αμέσως μετά ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι «αυτή η αστάθεια πρέπει να τελειώσει. Οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, να συνεννοηθούν και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί λύση». Ο ίδιος ανέφερε ότι το Ποτάμι υποστηρίζει την εκλογή Προέδρου, από αυτή τη Βουλή, με ισχυρή πλειοψηφία.
Επίσης ο Στ. Θεοδωράκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, είπε ότι πρότεινε να γίνει τώρα συνταγματική αναθεώρηση που θα αλλάξει την ασυλία των πολιτικών, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και οι εκλογικές περιφέρειες να γίνουν μικρότερες, να βρεθεί μια πατριωτική λύση για το χρέος και να γίνουν εκλογές το Νοέμβριο του 2015.
«Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016» απάντησε μετά από σχετική ερώτηση ενώ παράλληλα είπε ότι ο κ. Σαμαράς πιστεύει πως πρέπει να μιλήσουμε δυναμικά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Επιπλέον, ο Στ. Θεοδωράκης είπε ότι θα συναντηθεί και με τον Αλ. Τσίπρα ενώ η ατζέντα θα καθοριστεί και από τις διαθέσεις της άλλης πλευράς.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: