Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Κύριε Φορτσάκη, σπεύσατε!

«Συμβαίνει τώρα:
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια άρχισαν κατάληψη ενάντια στην αύξηση των διδάκτρων κατά 28%».
Η εικόνα του «Μπέρκλεϊ», του φημισμένου Πανεπιστημίου στην Καλιφόρνια την βδομάδα που πέρασε ήταν αυτή:



Κι αυτή:



Κι αυτή:



Κι αυτή:



Κι αυτή:



Κι αυτή:



Κι αυτή:



Κι αυτή:



Κι αυτή:



Κι αυτή:



Κι αυτή:




Κι αυτή:



Να λοιπόν που η απορία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, του Γεωργιάδη («που αλλού στον κόσμο γίνονται καταλήψεις;»), λύθηκε:

Καταλήψεις, διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις φοιτητών γίνονται παντού. Μέχρι και στο (αμερικανικό) Μπέρκλεϊ. Μέχρι και στην (αμερικάνικη) Καλιφόρνια.

Με μια κουβέντα… «ο κόσμος χάλασε». Όπου και να γυρίσεις το μάτι σου «θρασίμια» βλέπεις. Η ευθύνη του κυρίου Φορτσάκη (βλέπε: Σαμαρά, Γεωργιάδη, Βορίδη, Πλεύρη) είναι μεγάλη.

Μια κίνηση επιβεβλημένη, ίσως, θα ήταν ο κύριος Φορτσάκης να αφήσει για λίγες μέρες στο πόδι του τον (πρώην, πλέον…) αντιπρύτανη του ΑΠΘ, τον εκλεκτό κύριο Τζιφόπουλο (σσ: είναι ο πνευματικός άνθρωπος που δήλωσε προχτές ότι όσοι κατέχουν θέσεις εξουσίας πρέπει να «φασιστοποιηθούνε» και να αρχίσουνε τις «σφαλιάρες» προς όσους δεν κάθονται καλά…). Και να ροβολήσει για… Καλιφόρνια.

Όντως, κάποιος πρέπει να βάλει «τάξη», κύριε Φορτσάκη. Ενθεν κακείθεν του Ατλαντικού… Σπεύσατε!

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

Υστερόγραφο: Την Πέμπτη απεργούμε και διαδηλώνουμε στην Ομόνοια στις 11 το πρωί. Γιατί; Μα η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια για τους πολλούς, η χλιδή, η ξιπασιά, τα βουτηγμένα στον ιδρώτα, στη δυστυχία και στο αίμα του λαού κέρδη για τους λίγους, δεν είναι επαρκής λόγος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: