Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Κλίμα σύγκρουσης καλλιεργεί η κυβέρνηση με αφορμή το Πολυτεχνείο

Άνοιξαν το Σάββατο οι πύλες του Πολυτεχνείο για τις εκδηλώσεις μνήμης της εξέγερσης του '73, που θα κορυφωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας, 17 Νοεμβρίου, με τη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Σε μια προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής ατζέντας, η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα έντασης με μια χωρίς προηγούμενο κινητοποίηση της αστυνομίας.
Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας, με τις σχολές στην Αθήνα να βρίσκονται ήδη υπό αστυνομικό κλοιό, ώστε να εμποδίσουν την είσοδο φοιτητών. Συνολικά επτά χιλιάδες αστυνομικοί από την Αττική και την επαρχία θα αναπτυχθούν στο κέντρο, και κυρίως στα βασικά σημεία, όπως την αμερικανική πρεσβεία και τη Βουλή. Η οδηγία που έχει δοθεί από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, είναι "η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων". "Η γιορτή του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας, μετά από μία επταετή σκοτεινή περίοδο", δήλωσε ο υπουργός και συνέχισε: "αποτελεί τη γιορτή της Δημοκρατίας μας και το σύμβολο των αξιών της, δηλαδή της ελευθερίας, της πολυφωνίας, της ανεμπόδιστης διακίνησης ιδεών, αλλά και της προστασίας της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας".
Για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, με την άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά των φοιτητών σε Νομική και Πολυτεχνείο, δήλωσε: "η περαιτέρω προσπάθεια από συμβολισμού της με επεισόδια, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, καταστροφές προσβάλλει βάναυσα τους πολίτες αυτής της χώρας και τη δημοκρατική μας πίστη, όπου έχουμε επενδύσει όλες τις ελπίδες μας για την προκοπή και την ευημερία μας".
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο των τριήμερων εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: