Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Δήλωση του Νίκου Φωτόπουλου για την πανελλαδική απεργία της 27 Νοε 2014

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή απεργία είναι πράξη κοινωνικής ευθύνης και δεν επιτρέπεται να λείψει κανείς.
Αγωνιζόμαστε για το μέλλον του λαού και της νεολαίας.
Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα δικαιώματα της μισθωτής εργασίας.
Διατρανώνουμε την αντίσταση μας στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
Διεκδικούμε άμεση αλλαγή πολιτικής.
Διεκδικούμε την αποκατάσταση της κοινωνικής καταστροφής που προκάλεσαν πέντε χρόνια σκληρής μονεταριστικής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Ο κυρίαρχος λαός είναι αυτός που θα δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις με τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Αύριο όλοι, εργαζόμενοι, άνεργοι μαζί με τις οικογένειες τους οφείλουν να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στις συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την χώρα.
Η παρουσία του λαού τρομάζει την κυβέρνηση. Οφείλουμε στο όνομα της «ζωής που μας έκλεψαν» να τους κάνουμε να χάσουν τον ύπνο τους, λίγο πριν χάσουν και τις καρέκλες τους για να αποδοθεί δικαιοσύνη για την εγκληματική πολιτικής τους.Τέλος οφείλω για μια ακόμη φορά να διευκρινίσω, πως η προσωπική συμμετοχή μου στη αυριανή απεργία είναι αυτονόητη πράξη ευθύνης αλλά και αντίστασης στην επίθεση που δέχονται ο λαός στο σύνολο του, οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Τα συμφέροντα που στο παρελθόν οργάνωσαν και εκτέλεσαν σχέδιο ηθικής μου εξόντωσης, μπορούν να με συναντήσουν αύριο ανάμεσα στις χιλιάδες λαού που θα διαδηλώνουμε για τα δικαιώματα που μας στέρησαν.
Θα τους περιμένω εκεί, για να με ξανά στοχοποιήσουν δια των γνωστών εκπροσώπων τους.
Καλό αγώνα

Νίκος Φωτόπουλος πρώην Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ νυν Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: