Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Δεν θα αφήσουν τίποτα οι σαρωτές…

Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο οι εκλεγμένοι Σωτήρες μας… Ετοιμάζουν νομοσχέδια, με τροπολογίες, και  εγκυκλίους με ό,τι γουστάρει η τρόικα. Σου λένε θα φύγουμε που θα φύγουμε κλοτσηδόν ας τα κάνουμε όλα μπάχαλο. Μέχρι και αναθεώρηση του Συντάγματος ετοιμάζουν να κάνουν ραμμένη και κομμένη στα μέτρα τους!!!
Το έριξε άλλωστε ο Μεϊμαράκης… «Τη δυνατότητα να μπορεί η Βουλή να αλλάζει το Σύνταγμα ακόμη και αν δεν είναι αναθεωρητική, εφόσον διαπιστώνεται ιδιαίτερα αυξημένη πλειοψηφία».
Δηλαδή με λίγα λόγια προτείνει ένα ελαστικό Σύνταγμα σε ό,τι θέλει να περάσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση… Και αλλιώς το ελαστικό λέγεται και λάστιχο. Έτσι ντε, δεν χρειάζεται να χολοσκάτε…
Όλα αυτές οι μαϊμουδιές γίνονται για το περιβόητο άρθρο 16  το όποιο θα καθορίζει το πόσα «ναι» και πόσα «όχι» βουλευτών θα συγκεντρώσει η πρόταση για την αναθεώρηση …Εάν εγκριθεί τώρα με την απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 βουλευτών, τότε για την οριστική αναθεώρησή του στην επόμενη Βουλή θα απαιτείται η αυξημένη πλειοψηφία των 180  βουλευτών. Αν όμως σε αυτή τη Βουλή εγκριθεί με 180  ψήφους,  τότε θα είναι αρκετή η απλή πλειοψηφία των 151  βουλευτών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία στην επόμενη Βουλή .
Η εναλλαγή αυξημένης και απλής πλειοψηφίας θεσπίσθηκε ώστε να μη γίνεται η αναθεώρηση του συντάγματος κατά πως της καπνίσει της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά να απαιτεί και τη συναίνεση ενός τμήματος, έστω, της αντιπολίτευσης.

Μιχαλού - topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: