Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Η επιστολή που καίει τον Μπαλτάκο για Energa και Hellas Power

Tον Τάκη Μπαλτάκο δείχνει πρωταγωνιστή της προσπάθειας εξωδικαστικού συμβιβασμού για το σκάνδαλο των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power, η επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου. Η επιστολή κατατέθηκε σήμερα στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο, η οποία απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθούν προς εξέταση ο πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ Τάσος Γκαρής, ο δικηγόρος του Γιώργος Αντωνόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισαν ότι η υπόθεση αφορά «μείζον ζήτημα δημοσίου συμφέροντος». Από την πλευρά της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με το αίτημα, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την εμπλοκή του ονόματος του κ. Μπαλτάκου που σήμερα ενεργεί ως δικηγόρος και όχι ως γραμματέας της κυβέρνησης, «θέση στην οποία βρέθηκε, κακή τη μοίρα».

Αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Αναστάσιος Νεράντζης δήλωσε ότι διαφωνεί με το αίτημα, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια ποινική διαδικασία και άρα η επιτροπή δεν δικαιούται να ασχοληθεί με το θέμα. Ο δε Απόστολος Κακλαμάνης είπε ότι σε αυτή τη φάση η Επιτροπή Θεσμών δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με το θέμα. Επισήμανε, όμως, πως αν αποδειχθεί ότι ο κ. Μπαλτάκος ενεπλάκη στην υπόθεση, ενώ είχε την ιδιότητα του γραμματέα της κυβέρνησης, τότε υπάρχει θέμα που η Επιτροπή Θεσμών θα πρέπει οπωσδήποτε να ερευνήσει.

Πιέσεις Μπαλτάκου
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος ασκούσε πιέσεις υπέρ των ιδιοκτητών των 2 εταιρειών ενέργειας, οι οποίοι υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο. Στόχος του Μπαλτάκου, που ήταν συνήγορος των εταιριών, ήταν να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Ο δικηγόρος περιγράφει στην επιστολή του, την οποία αποκαλύπτει ο ρ/σ «Στο Κόκκινο» μία συνάντηση με τον Αρ. Φλώρο -στον όμιλο του οποίου ανήκουν οι δύο εταιρίες- στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 προκειμένου να υπάρξει ο προαναφερόμενος εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Γιώργος Αντωνόπουλος, όταν στη συνάντηση εκείνος δεν αποδέχτηκε τον συμβιβασμό, ο Αρ. Φλώρος «εξεμάνη, μου δήλωσε ότι αυτά δεν μπορεί να γίνουν, και ότι η επιμονή μου στη λύση αυτή γίνεται, επειδή θέλω να τον δω να καταδικάζεται και να φυλακίζεται και αποχώρησε σε έξαλλη κατάσταση». Ισχυρίζεται μάλιστα πως ο Αρ. Φλώρος είπε ότι εκείνοι που συνέβαλαν στην «καταστροφή της ζωής του», στους οποίους συμπεριλαμβάνει και τον καταγγέλοντα δικηγόρο, θα έχουν ανάλογη μεταχείριση και τύχη.

Η επιστολή εστάλη λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Αντωνόπουλος στις 3 Νοεμβρίου του 2014, από άγνωστους που τον πυροβόλησαν και του έκλεψαν τον χαρτοφύλακα του, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι συνδέεται με την υπόθεση.

O Θανάσης Πετράκος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πριν λίγες μέρες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πως υπάρχει η επίμαχη επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΗΓΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ).

Διαβάστε την επιστολή:

ΠΗΓΗ:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: