Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Σ. Ρομπόλης:«Από κράτος πρόνοιας μας μετατρέπουν σε κράτος φιλανθρωπίας»

Ιδιωτικοποιημένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με το κράτος σε ρόλο χρηματοδότησης μιας βασικής σύνταξης ,και περικοπές συντάξεων, προβλέπει το νέο ασφαλιστικό που πλήττει κυρίως γυναίκες κι εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνει στο Κόκκινο ο καθηγητής και επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ -ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης.
Ο Σ. Ρομπόλης μιλά για το νέο ασφαλιστικό που έρχεται στη Βουλή τον επόμενο μήνα, και θα ισχύσει από 1/1/2015: "Η τρόικα ζητά διοικητική ενοποίηση των ταμείων και συρρίκνωση επικουρικής ασφάλισης, που σημαίνει σταδιακά κατάργηση. Θα υπάρχει χρηματοδότηση από το κράτος 360 ευρώ βασική σύνταξη, και στη συνέχεια αναλογική σύνταξη ανάλογα με τα ένσημα. Οι επικουρικές και τα εφάπαξ πάνε στον ιδιωτικό τομέα. Φαίνεται πως ήθελαν να αξιοποιήσουν ότι αποθεματικά έχει η επικουρική.


Πλήττονται κυρίως, από τη μείωση συντάξεων που ήδη έχουν μειωθεί κατά 45%, γυναίκες, τα βαρέα - ανθυγιεινά και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Το κυριότερο είναι ότι πάμε σε ένα ιδιωτικοποιημένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με μία κρατική επιδότηση των 360 ευρώ βασική σύνταξη. Από κράτος πρόνοιας, σε κράτος φιλανθρωπίας".

stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: