Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Αποκάλυψη:Το «μακρύ χέρι» του Μαξίμου πίσω από το e-mail για τις συναντήσεις στο City

Η διαδρομή του από το hedge fund Capital σε ελληνική τράπεζα, από εκεί στο Μαξίμου, πάλι στην εν λόγω τράπεζα και η εντολή να δοθεί στη δημοσιότητα
Το μακρύ χέρι του Μαξίμου, μόνον που αυτή τη φορά το ρόλο της μονταζιέρας, τον ανέλαβε ο κ. Joerg Sponer, στέλεχος του hedge fund Capital , βρίσκεται πίσω από τη διαρροή του προβοκατόρικου, κινδυνολογικού και άκρως εμπρηστικού e-mail, γύρω από τις επαφές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Γ. Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού στο Λονδίνο.
Το H&R αποκαλύπτει το παρασκήνιο και την περίεργη διαδρομή του περιβόητου e-mail, έως ότου, φθάσει στα ΜΜΕ και δει το φως της δημοσιότητας, γεγονότα που καταδεικνύουν ότι υπήρξε μία σκόπιμη και μεθοδευμένη ενέργεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω e-mail, πράγματι, συντάχθηκε από τον κ. Joerg Sponer, παρότι δεν μετείχε των συναντήσεων των κ.κ. Σταθάκη και Μηλιού με τα ξένα funds, και διοχετεύθηκε προς εσωτερική ενημέρωση των στελεχών του hedge fund Capital

Βεβαίως, τo Capital μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, έσπευσε να διαρρεύσει στα ΜΜΕ, πρώτον, ότι δεν ο εκφράζουν οι απόψεις που διατυπώνονται σ΄ αυτό και, δεύτερον, να αναγνωρίσει ότι ο κ. Joerg Sponer, δεν ήταν πράγματι στον κατάλογο των στελεχών της εταιρείας που μετείχαν στις συναντήσεις του Λονδίνου.

Γεγονός είναι πάντως, ότι στο πλαίσιο της διακίνησης του εν λόγω e-mail στο εσωτερικό τουhedge fund Capital, εστάλη και σε στελέχη ελληνικής τράπεζας, την οποία εγκατέλειψε ο ιδιοκτήτης της , με αποτέλεσμα να αναλάβει τις υποχρεώσεις της, που υπολογίζονται σε περίπου 2,5 δις. ευρώ, το ελληνικό δημόσιο. Τα στελέχη της εν λόγω τράπεζας, που συνδέεται με το hedge fund Capital, μόλις παρέλαβαν το e-mail, το έστειλαν στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να το αξιοποιήσει. Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου. μόλις ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο του, το ξαναέστειλαν στα στελέχη της εν λόγω τράπεζας, με την σύσταση να το δώσουν στη δημοσιότητα. Οπερ και έγινε…

Η διαδρομή του e-mail καταδεικνύει, μ΄ άλλα λόγια, ότι το αξιοποίησε η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει το «ναυάγιο» των συνομιλιών στο Παρίσι, κάτι που επισήμανε στη δήλωσή του και ο κ. Γ. Σταθάκης.

«Το email που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο (με υπογραφή η οποία αφαιρέθηκε στη συνέχεια) σχετικά με το κλίμα στις συναντήσεις που είχα αυτές τις μέρες με επενδυτές δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον ένα διεθνές ακροατήριο το οποίο αντιλαμβάνεται ότι είναι απαραίτητη μια συνολική λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο προκειμένου να επανακάμψει η ελληνική οικονομία με συνθήκες κοινωνικής συνοχής», συνέχισε.

«Η νέα κυβερνητική αποτυχία στο Παρίσι δεν μπορεί να καλυφθεί επικοινωνιακά με κακοστημένες διαρροές. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να συνηθίσει αυτή τη νέα συνθήκη, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται ως κυβέρνηση εν αναμονή»,
κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

«Έχουμε πληροφορίες και ενδείξεις ότι πρόκειται για κατασκευασμένο mail από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που φέρεται να έγραψε την αναφορά δεν παρέστη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, στην συνάντηση με τους κυρίους Μηλιό και Σταθάκη.

Στο περίφημο email ο κ. Sponer φέρεται να κατακεραυνώνει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με εξαιρετικά σκληρές διατυπώσεις και εκτιμήσεις.

Ενδεικτικά φέρεται να υποστηρίζει: «Όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα (σ.σ. που μας παρουσίασαν) είναι χειρότερο κι από εκείνο των κομμουνιστών (τουλάχιστον εκείνοι είχαν ένα σχέδιο που το “χαν σκεφτεί καλά προηγουμένως) – αυτό εδώ θα φέρει το απόλυτο χάος».

Και σε άλλο σημείο, «εάν δεν ήταν τόσο σοβαροί την ώρα που συνομιλούσαν (οι Μηλιός, Σταθάκης), θα νόμιζα ότι βρισκόμουν σε φαρσοκωμωδία στο θέατρο. “Αισθανόμαστε πιο κοντά στο Podemos και στο γερμανικό “die Linke”, αν και εκείνοι είναι υπέρ το δέον φιλελεύθεροι”, είναι φράση που αποδίδει στα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: