Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Νομοθετούν νέο μηχανισμό αμνήστευσης σε υπόλογους για οικονομικά σκάνδαλα σε βάρος του δημοσίου»


Tην ώρα που τα ΜΜΕ παίζουν τους «καυγάδες» που ξέσπασαν στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποκαλύπτει στο Κόκκινο τι πραγματικά συζητήθηκε στην Επιτροπή της Βουλής και γι' αυτό και η παρέμβασή της «εξαγρίωσε» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Την προώθηση νομοσχεδίου που θα προσφέρει διακριτική μεταχείριση σε υπόλογους για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του δημοσίου αποκαλύπτει, μιλώντας στο Κόκκινο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, προτείνεται να προσφέρεται «σκανδαλωδώς άκρως διακριτική μεταχείριση σε ποινική υπόλογους για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του δημοσίου με την προϋπόθεση να συναινούν σε κατάσχεση και δήμευση των ποσών που έχουν αποκομίσει ως προϊόν εγκλήματος».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «θα επιτρέψει σε υπόλογους όπως για την υπόθεση της Siemens, των εξοπλιστικών, της λίστας Λαγκάρντ να έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν την ποινική αξίωση της πολιτείας που για όλους τους υπόλοιπους είναι αμείλικτη» επεσήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ η κυβέρνηση «με πρόσχημα ότι θα φέρει γρήγορα χρήματα στα δημόσια ταμεία, στην ουσία εξυπηρετεί πρόσωπα που έχουν διαχειριστεί με φαύλο τρόπο το δημόσιο χρήμα» τόνισε.

stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: