Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Το ΚΚΕ κατατροπώνει το Podemos

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
«Κόμμα 'Podemos': Εναλλακτική εφεδρεία για την υποταγή». Με πέντε λέξεις στο πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» το ΚΚΕ ξεμπέρδεψε οριστικά με το ισπανικό Podemos. Το έβαλε στη θέση του, το ξεμπρόστιασε, το ξετίναξε σαν κουραμπιέ, που θα έλεγε και η θυμόσοφη Αλέκα. Μαζί με το Podemos, το ΚΚΕ ξεμπρόστιασε και τον λαό του, τα εκατομμύρια που ξημεροβραδιάζονταν στις πλατείες τρώγοντας ξύλο και δακρυγόνα, τις 240.000 που ψήφισαν στο ιδρυτικό συνέδριο, το 27%, πάνω από οκτώ εκατομμύρια ψηφοφόροι, που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Μιλιούνια ανόητοι και παραπλανημένοι Ισπανοί, έτοιμοι να παρασυρθούν από τα μεγάλα λόγια και να υποταχτούν στην εφεδρεία του συστήματος - άλλαξε ο λύκος την προβιά του κι έφαγε τα καημένα τα προβατάκια, που θα 'λεγε κι ο βουκολικός Κουτσούμπας.
Δεν είναι ηλίθιοι οι Ισπανοί που ελπίζουν στο Podemos, είναι άτυχοι. Δεν ευτύχησαν να έχουν τους δικούς μας γίγαντες του κομμουνισμού, έναν Κουτσούμπα, μια Παπαρήγα, έναν Γόντικα, έναν Μαΐλη. Δεν ευτύχησαν να έχουν κόκκινους φάρους για να τους δείξουν τον δρόμο, να τους πάρουν από το χεράκι και να τους οδηγήσουν στο καθάριο σταλινικό ξέφωτο, μακριά από τις εφεδρείες και τους ταξικούς προδότες. Δεν έχει φάρους το Κ.Κ. Ισπανίας, έχει κάτι πορτατίφ σαν τον Σεντέγια, που βλέπει το Podemos ως δυνητικό σύμμαχο και όχι σαν μεταμφιεσμένο καπιταλιστικό δαίμονα, που συναντιέται με τον Τσίπρα, που συνεργάζεται με την Ενωμένη Αριστερά.

Είχε θυμώσει σφόδρα η ηγεσία του ΚΚΕ το 2011, τότε που το Κ.Κ. Ισπανίας είχε συνεργαστεί με την Ενωμένη Αριστερά. Είχε καταχεριάσει αγρίως τους Ισπανούς κομμουνιστές, αναγκάζοντάς τους να στείλουν επιστολή στον «Ριζοσπάστη»: «Διαβάσαμε με ανησυχία στην εφημερίδα σας την ανάλυσή σας για το εκλογικό αποτέλεσμά μας στην Ισπανία. Σε αυτό το άρθρο λέτε ότι εγκλωβίσαμε τους ψηφοφόρους σε αυταπάτες περί μιας καλύτερης διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος. Κατά την άποψή μας αυτός ο χαρακτηρισμός είναι λανθασμένος και δεν ανταποκρίνεται στο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, που οι υποψήφιοι και οι αγωνιστές μας στην Ενωμένη Αριστερά υπερασπίστηκαν. Επισυνάπτουμε το εκλογικό μας πρόγραμμα, ώστε να μας υποδείξετε σε ποιο σημείο υπερασπιζόμαστε μια καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού». Αναγκάστηκαν οι άνθρωποι να στείλουν το πρόγραμμά τους στους μεγάλους λογοκριτές, για να το ελέγξουν και να αποφανθούν αν ακολουθεί κατά γράμμα τα δόγματα που φυλάττουν στα αραχνιασμένα υπόγεια του Περισσού.

Είμαστε πολύ τυχεροί εμείς οι Έλληνες, διαθέτουμε το μοναδικό γνήσιο κομμουνιστικό κόμμα που έχει απομείνει στον πλανήτη. Κομμουνισμός με ISO, διπλοτριπλοελεγμένος από τους φύλακες των Ιερών Βιβλίων, από τους αυθεντικούς ερμηνευτές των Γραφών, που μια φορά τον χρόνο τις βράζουν τις Γραφές και κοινωνούν το απόσταγμά τους για να εισρεύσει στις φλέβες τους η μία και μοναδική αλήθεια. Έχουμε την τιμή να κατοικούν στη χώρα μας τα γνήσια απολιθώματα του πρωτόγονου κομμουνισμού και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τους το ανταποδώσουμε είναι να τα τοποθετήσουμε επειγόντως στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Podemos...
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: