Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Το πολυτεχνείο ήταν μια ηρωική πράξη, κόντρα στους ....κομματικούς μηχανισμούς της εποχής!!!

Το πολιτικά ενδιαφέρον είναι ότι το ποτάμι απευθύνεται σχεδον πάντα στους χαζούς!
¨Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο και στη Νομική ήταν μια πολύ ηρωική και θρασύτατη ενέργεια απ’ την πλευρά των νέων εκείνης της εποχής, που πήγε κόντρα ακόμα και στους κομματικούς μηχανισμούς της εποχής. Οι οργανωμένοι κομμουνιστές τότε λέγανε “όχι στο Πολυτεχνείο, θα αποπροσανατολίσει την δράση μας”, οι σοσιαλιστές, οι λίγοι εκείνης της εποχής, λέγανε “όχι στο Πολυτεχνείο γιατί είναι ανεξέλεγκτοι οι φοιτητές”. Οι φοιτητές, όμως, τότε, ευτυχώς, δεν είχαν κομματικές οργανώσεις. Αν υπήρχαν κομματικές οργανώσεις το ’73, θα είχαν αποτρέψει το Πολυτεχνείο. 
Αυτό είπε ο πρόεδρος Σταύρος Θεοδωράκης από την Βέροια όπου περιοδεύει....
Υπάρχει βεβαίως ένα συγκεκριμένο κοινό που τον χειροκρότησε με ενθουσιασμό και αυτό είναι
πολιτικά ενδιαφέρον. 

¨Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο και στη Νομική ήταν μια πολύ ηρωική και θρασύτατη ενέργεια απ’ την πλευρά των νέων εκείνης της εποχής, που πήγε κόντρα ακόμα και στους κομματικούς μηχανισμούς της εποχής. Οι οργανωμένοι κομμουνιστές τότε λέγανε “όχι στο Πολυτεχνείο, θα αποπροσανατολίσει την δράση μας”, οι σοσιαλιστές, οι λίγοι εκείνης της εποχής, λέγανε “όχι στο Πολυτεχνείο γιατί είναι ανεξέλεγκτοι οι φοιτητές”. Οι φοιτητές, όμως, τότε, ευτυχώς, δεν είχαν κομματικές οργανώσεις. Αν υπήρχαν κομματικές οργανώσεις το ’73, θα είχαν αποτρέψει το Πολυτεχνείο. Αυτό είπε ο πρόεδρος Σταύρος Θεοδωράκης από την Βέροια όπου περιοδεύει. Υπάρχει βεβαίως ένα συγκεκριμένο κοινό που τον χειροκρότησε με ενθουσιασμό και αυτό είναι πολιτικά ενδιαφέρον.

Διαβάστε περισσότερα: http://papaioannou-giannis.net/2014/11/16/%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b7%cf%81%cf%89%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%be%ce%b7-%ce%ba/ | papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: