Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ. Με διαγραφή απειλεί ο Ευ. Βενιζέλος τον Γ. Παπανδρέου που ζητά συνέδριο

Εντείνονται οι εσωκομματικές κόντρες στο ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο την σύγκρουση Βενιζέλου-Παπανδρέου με τον τελευταίο να στέλνει τελεσίγραφο για έκτακτο Συνέδριο και εκλογή νέας ηγεσίας από τη βάση αμέσως μετά και τον Ευ. Βενιζέλο να τον απειλεί με διαγραφή.
Στην επιστολή του ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει ότι πρέπει άμεσα να γίνει συνέδριο στο οποίο πρέπει να συζητηθούν τα πάντα, και να ληφθούν αποφάσεις για τη φυσιογνωμία και την πορεία του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον ενώ παράλληλα εκφράζει και τη διαφωνία του με την Δημοκρατική Παράταξη την ίδρυση της οποίας έχει δρομολογήσει ο κ. Βενιζέλος και εξαρτά τη συμμετοχή του στις επόμενες εκλογές από την τύχη που θα έχουν οι προτάσεις τις οποίες διατυπώνει. Ο Ευ. Βενιζέλος απαντά στην επιστολή με ανακοίνωση όπου απειλεί τον Γ. Παπανδρέου με διαγραφή.
«Το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη και πρωτίστως το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα δεν θα επιτρέψουμε να το διαταράξει κανείς», καταλήγει η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη, προειδοποιώντας ότι θα τεθεί εκτός ΚΟ και εκτός Κινήματος όποιος παραβιάσει τις αποφάσεις σχετικά με τη μετεξέλιξη του κόμματος και παράλληλα όποιος ταχθεί κατά της κομματικής γραμμής σε πιθανές ψηφοφορίες στη Βουλή.
Στην επιστολή η Τρικούπη δηλώνει την «αυτονόητη διαβεβαίωση του κ. Παπανδρέου ότι θα εκτελέσει μέχρι τέλους τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του ως μέλους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ»
Τέλος για τον κ. Βενιζέλο το μείζον θέμα είναι η "ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, η ασφαλής έξοδος από το μνημόνιο και την τρόικα και η αλλαγή σελίδας".
alterthess

Δεν υπάρχουν σχόλια: