Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Γενική πανεργατική απεργία ενάντια στην λιτότητα

Με μαζική συμμετοχή φορέων, συνδικαλιστικών σωματείων, συλλογικοτήτων και απλών πολιτών, πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 24ώρης πανεργατικής απεργίας που είχαν προγραμματίσει για σήμερα Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις «πολιτικές της λιτότητας» και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού. Αυτή την ώρα οι πορείες βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος, με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, ενώ έχει διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς πραγματοποίησαν νωρίτερα στις 11.00 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, ενώ συγκέντρωση στην Ομόνοια έκανε την ίδια ώρα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).
Προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, είχαν προγραμματισθεί στις πλατείες Κάνιγγος, Καραϊσκάκη, Βάθη, Κοτζιά και στα Χαυτεία.

Αλέξης Τσίπρας: Το δρόμο της ρήξης μπορούμε να το διαβούμε μόνο με τον λαϊκό παράγοντα στο προσκήνιο


Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση προσφυγή στις κάλπες και ανανέωση της λαϊκής εντολής είχε επαναλάβει νωρίτερα από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου και βρέθηκε, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.
«Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας, το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως «δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ αυτήν που ήμασταν το 2012».
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευησης, «ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος διεξόδου είναι ο δρόμος της ρήξης με τον παραλογισμό των απαιτουμένων και των προαπαιτουμένων της λιτότητας, της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας».
Όπως είπε, «αυτόν τον δρόμο της ρήξης μπορούμε αποτελεσματικά να τον διαβούμε μόνο αν στο προσκήνιο είναι ο λαϊκός παράγοντας, όπως σήμερα, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία αλλά και στους δρόμους από δεκάδες χιλιάδες πολίτες».

περισσότερα απο το tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: