Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου (φωτο)

Ολοκληρώθηκε η πορεία για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου λίγο μετά τις 20:00 της Δευτέρας. Εκείνη την ώρα, έφτασε μπροστά από την Αμερικανική πρεσβεία και το μεγαλύτερο μέρος του μπλοκ του ΠΑΜΕ, ενώ η υπόλοιπη πορεία συμπλήρωσε περισσότερη από μία ώρα μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, με συνθήματα και πανό.
Την ίδια ώρα άνοιξε η κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας, όπως επίσης και στην οδό Σταδίου, ενώ, μετά από εντολή της Αστυνομίας, άνοιξε και ο σταθμός του μετρό Αμπελόκηποι. Η πορεία είχε περισσότερο κόσμο από τις αντίστοιχες των προηγούμενων δύο ετών, μην ξεχνάμε όμως ότι πέρσι η πορεία πραγματοποιήθηκε υπό βροχή.
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μετά τις 18:50 της Δευτέρας μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών, έξω από την αμερικανική πρεσβεία και επίσης, στο ύψος του Χίλτον, αλλά και σε οδό Τσόχα και λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων. Νεαροί πέταξαν αντικείμενα σε δυνάμεις των ΜΑΤ, που έριξαν βομβίδες κρότου λάμψης.
Νωρίτερα εκτοξεύθηκαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και έγινε χρήση χημικών, ωστόσο, τα επεισόδια ήταν μεμονωμένα σε σχέση με την πορεία, που ξεκίνησε στις 16:00 από τη συμβολή των οδών Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) και Στουρνάρη, με την ιστορική Σημαία του Πολυτεχνείου στο μέτωπό της.









koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: