Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΣΥΜΜΟΡΙΑ» ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ


Του Μάκη Αποστολίδη
Πρώην μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Τα τελευταία χρόνια μαζί με την επιχείρηση φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού, συντελείται ταυτόχρονα και η διαδικασία λεηλασίας του δημόσιου πλούτου της πατρίδας μας.
Δυστυχώς η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. λειτουργεί ως «επικίνδυνη και αδίστακτη συμμορία», ξεπουλώντας τα πάντα, είτε λόγω βλακείας και ηλιθιότητας, είτε λόγω συνειδητής εξυπηρέτησης ξένων και ιδιωτικών συμφερόντων, σε βάρος της χώρας μας.
Σε λίγες μέρες εισάγεται στην βουλή το Ν/Σ για την πώληση της μικρής Δ.Ε.Η.
Όταν η συνολική αξία της Δ.Ε.Η. υπερβαίνει τα 40 δις Ευρώ, είναι απορίας άξιο ποια μαθηματικά χρησιμοποιούν οι φωστήρες της κυβέρνησης Βενιζέλου – Σαμαρά, για να προσδιορίσουν το 30% της αξίας της Δ.Ε.Η. στο 1 δισεκατομμύριο Ευρώ!!!

Όταν για να κατασκευαστεί η μονάδα 5 του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 500 MW περίπου, χρειάζεται 1,5 δις Ευρώ, με ποια λογική χαρίζονται στους ιδιώτες με 1 δις Ευρώ, στα πλαίσια της «μικρής Δ.Ε.Η.» τα εξής:

Ø Λιγνιτικές Μονάδες εν λειτουργία:
1. ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Ι & ΙΙ ισχύος 600 MW
2. ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ Ι ισχύος 330 MW

Ø Μονάδα Φυσικού Αερίου
1. ΑΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ισχύος 458 MW

Ø Άδεια κατασκευής Μονάδας
1. ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΙΙ ισχύος 450 MW

Μαζί με τους ΑΗΣ παραχωρούνται τα δικαιώματα εκμετάλλευσης λιγνίτη στα Ορυχεία Αμυνταίου, Λακκιάς, Κλειδίου, Λόφων, Μελίτης, Κομνηνών, Βεύης. (Η αξία του λιγνίτη των Ορυχείων της Δ.Ε.Η. σύμφωνα με μελέτη του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Δ.Ε.Η., υπερβαίνει τα 300 δις Ευρώ)
Ακόμα στην μικρή Δ.Ε.Η. χαρίζονται τα εξής Υδροηλεκτρικά, με σχεδόν μηδενικό κόστος λειτουργίας, μαζί με τις παρόχθιες περιοχές και τα νερά των ποταμών:
1. ΥΗΣ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗΣ 116 MW
2. ΥΗΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥ 384 MW
3. ΥΗΣ ΑΓΡΑ 50 MW
4. ΥΗΣ ΕΔΕΣΣΑΙΟΥ 19 MW
5. ΥΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ Ι & ΙΙ 458 MW

Συνολικά δηλαδή παραχωρούνται 2.415 MW σε λειτουργία και κοιτάσματα λιγνίτη εκατοντάδων δις Ευρώ, νερά και παρόχθιες περιοχές έναντι 1 δις Ευρώ, όταν μία νέα μονάδα κοστίζει 1,5 δις!!!

Αν η δικαιοσύνη στην Ελλάδα λειτουργούσε κανονικά, θα έπρεπε, αν δεν είχε συλλάβει τους εμπνευστές αυτού του άθλιου ξεπουλήματος, να απαγορεύσει τουλάχιστον την πραγματοποίησή του.
Φαίνεται όμως ότι η Δικαιοσύνη έχει άλλες προτεραιότητες, όπως την μισθολογική αποκατάσταση δικαστών και εισαγγελέων και την απόλυση των καθαριστριών των 500 Ευρώ μηνιαίως…..

Να σημειώσουμε ότι μαζί με Σταθμούς, Ορυχεία, Γη και Ποτάμια χαρίζονται στην «μικρή Δ.Ε.Η.» και 2.000.000 πελάτες!!!
Δεν ξέρουμε αν αυτή η προκλητική εμμονή της συγκυβέρνησης στο ξεπούλημα της Δ.Ε.Η., έχει σχέση με το γεγονός ότι ο αδελφός του Σαμαρά είναι συνέταιρος, σε άλλες δουλειές, με τον κ. Περιστέρη της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, βασικού διεκδικητή της «μικρής Δ.Ε.Η.»….
Υπενθυμίζουμε απλώς ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού έχει ήδη επιδοτηθεί με το εξωφρενικό ποσό των 10 εκατομμυρίων Ευρώ, για να καταπολεμήσει το κόκκινο σκαθάρι στους Φοίνικες της χώρας!!!

Δεν ξέρουμε αν την εμμονή της συγκυβέρνησης, στο ξεπούλημα της Δ.Ε.Η., επηρεάζει το γεγονός ότι δικηγόρος των απατεώνων της ENERCA, που αποδεδειγμένα έκλεψαν από Δ.Ε.Η. και Δημόσιο 300.000.000 Ευρώ είναι ο «τσεκουροφόρος» Υπουργός Υγείας κ. Βορίδης….
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η συγκυβέρνηση μειοψηφίας με την συνενοχή των βουλευτών που την στηρίζουν, προχωρούν σ’ ένα τεράστιας έκτασης έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού Λαού….

Η ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας είναι η Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα οι περιοχές Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου – Φλώρινας. Ανέχθηκε την λειτουργία της Δ.Ε.Η., γιατί επρόκειτο για Δημόσια Επιχείρηση. Έδωσε εκτός από τον λιγνίτη που υπήρχε στο υπέδαφος, εκτός από τον ιδρώτα των εργαζομένων και τα παιδιά της, εκατοντάδες νεκρούς στα Ορυχεία και τους Σταθμούς Παραγωγής
Τώρα ζητούν από αυτήν την ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας, που συνέβαλλε τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, να εκχωρήσει τα πάντα σε ιδιώτες.

Δικαίως στο ξεπούλημα της Δ.Ε.Η. δεν αντιστέκονται μόνο οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Η., αλλά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
Στην μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα, ο νυν περιφερειάρχης καθώς και ο νεοεκλεγμένος, οι νυν δήμαρχοι καθώς και οι νεοεκλεγμένοι δήλωσαν έτοιμοι για την μετωπική σύγκρουση με την συγκυβέρνηση, για το καλό της περιοχής μας αλλά και το όφελος της Εθνικής Οικονομίας, καταγγέλλοντας το σκάνδαλο της πώλησης της μικρής Δ.Ε.Η.

Ο απεργιακός σχεδιασμός της ΓΕΝΟΠ/Δ.Ε.Η. οφείλει να αξιοποιήσει στο έπακρο την αγωνιστική διάθεση των εκλεγμένων φορέων.
Γνωρίζω πολύ καλά πως η ΓΕΝΟΠ/Δ.Ε.Η., ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και οι εργαζόμενοι μπορούν με τον αγώνα τους να βγάλουν εκτός, όσες μονάδες θέλουν.
Θεωρώ όμως ότι το βράδυ που θα ξεκινήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε κάθε σταθμό θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους εκλεγμένους της Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με την ΓΕΝΟΠ και τους εργαζομένους να αποδείξουν εμπράκτως αυτά που διακηρύσσουν.
Τι θα κάνουν άραγε οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, θα τους συλλάβουν;

Απέναντι σ΄ αυτή την κατάπτυστη κυβέρνηση εθελόδουλων Μερκελιστών, η μόνη λύση και για την χώρα και για την περιοχή μας, είναι ο ενωτικός αγώνας όλης της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: