Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Κίνημα για τη ΔΕΗ

- Τείχος από τοπικές κοινωνίες, Αυτοδιοίκηση, εμπορικό κόσμο και Εκκλησία στα κυβερνητικά σχέδια για ξεπούλημα της "μικρής ΔΕΗ"
- Στο Αμύνταιο σήμερα για τη μεγάλη συγκέντρωση ο Αλ. Τσίπρας
- Απομονωμένη η κυβέρνηση, απειλεί με επίταξη
Χαρακτηριστικά παλλαϊκού ξεσηκωμού προσλαμβάνουν οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της ενέργειας και την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδίων για διάλυση της ΔΕΗ και προσφορά των επικερδών δραστηριοτήτων της στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται από τα μεσάνυχτα με τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ και των σωματείων της ΔΕΗ, καθώς αύριο εισέρχεται για συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη "μικρή ΔΕΗ".
Οι εργαζόμενοι, όμως, δεν είναι μόνοι τους σ' αυτόν τον αγώνα. Ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχουν μονάδες της ΔΕΗ που βγαίνουν σε εκποίηση ξεσηκώνεται το σύνολο των τοπικών κοινωνιών, καθώς και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας (μητροπολίτης Φλωρίνης και Σιατίστης κ.ά.). Αλλά και στο πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το σύνολο της αντιπολίτευσης και την πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώσει -ως κυβέρνηση- όλες τις αποφάσεις της.
Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: