Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΔHΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ EΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη ανταπόκριση είχε το χθεσινοβραδινό προσκλητήριο του συνδικαλιστικού δικτύου του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα.
Ομιλητής εκ μέρους της πρωτοβουλίας ήταν ο Δημήτρης Καπέλλας αν. μέλος του Δ/Σ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ που κάνοντας μια Ιστορική αναδρομή από την δημιουργία της ΔΕΗ έως σήμερα. Στην συνέχεια εξήγησε τους λόγους γιατί δεν πρέπει αυτό το νομοσχέδιο να περάσει από τη Βουλή όπως και τις εγκληματικές πολιτικές των κυβερνήσεων στο θέμα της ενέργειας τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση δεν ιδιωτικοποιεί απλά ένα κομμάτι αλλά ουσιαστικά επιχειρεί την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της ενέργειας στη χώρα.
Στόχος της εκδήλωσης εκτός της ενημέρωσης προς τους φορείς και τα σωματεία της πόλης ήταν και η δημιουργία ενός κοινωνικοπολιτικού μετώπου εναντία στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την μικρή ΔΕΗ αλλά και στην περαιτέρω δράση ενάντια στην πώληση των λεγομένων φυσικών πόρων και αγαθών.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με το μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που συγκροτήθηκε στα Τρίκαλα από φορείς, κοινωνικές συλλογικότητες και πολιτικές δυνάμεις θα κλιμακωθεί ο αγώνας για να μην περάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή, με συνεχείς δράσεις ενημέρωσης και κινητοποιήσεων στα Τρίκαλα.
Τονίζεται ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μπει σε λογική κερδοφορίας.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραδώσει άνευ όρων τον παραγωγικό πλούτο της χώρας σε ιδιώτες βρίσκει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους την κοινωνία.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί.

Αυτός ο στόχος συσπείρωσε το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, την Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ, την Ομοσπονδία ΕΒΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο, , τη Ν.Ε. Τρικάλων των ΑΝ.ΕΛ., τη Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, παρατάξεις της ΕΛΜΕΤ (Πρωτοβουλία Καθηγητών και Αγωνιστική Κίνηση), τους αγωνιζόμενους της ΕΡΑ/ΕΡΤ Θεσσαλίας, το Σύλλογο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, το Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών και Αλουμινοκατασκευαστών Τρικάλων, το Δίκτυο Αλληλεγγύης για όλους, τη δημοτική παράταξη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Καλαμπάκας, την περιφερειακή παράταξη Δρόμος της Ανατροπής για τη Θεσσαλία, την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Ανέργων, το Σωματείο Οικοδόμων, τη δημοτική παράταξη των Τρικάλων Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή, το Σωματείο Πολιτικών Υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την περιβαλλοντική οργάνωση «Αχελώου Ρους», το Σωματείο Εργαζομένων πρώην ΕΟΠΥΥ.

Όλοι οι παραπάνω, σε σύσκεψη που έγινε στο Φρούριο αποφάσισαν να συγκροτηθεί Μέτωπο Αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των φυσικών πόρων και ενάντια στην επιχείρηση ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών.

Μετά τη ΝΙΚΗ στο ΝΕΡΟ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ και στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

ΟΛΟΙ την Πέμπτη, στις 8 το πρωί στο κτίριο της ΔΕΗ για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.

  





Δεν υπάρχουν σχόλια: