Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Καπέλλας Δημήτρης - Μαθήματα αξιοπρέπειας από τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων

Καπέλλας Δημήτρης
Μια χούφτα καθαρίστριες ξεσκέπασαν  την σαπίλα και τη βρωμιά ενός συστήματος εκμετάλλευσης εργαζομένων με μισθό –βοήθημα- και εργασιακή σχέση γαλέρας.
Αυτές οι γυναίκες που γνώριζαν εκ των πρότερων ότι το αυτονόητο δικαίωμα να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους μπορεί να σημάνει και την έξοδο τους από τη δουλειά ....μα δεν δίστασαν λεπτό.
Ξεκίνησαν πιάνοντας το αλφαβητάριο του αγώνα από το πρώτο γράμμα που είναι το (Α) … Αξιοπρέπεια !!
Οι καθαρίστριες του Γ.Ν. Τρικάλων αφήνοντας πίσω το φόβο της απόλυσης, στάθηκαν απέναντι στα διαπλεκόμουνα  ιδιωτικά συμφέροντα αποδεικνύοντας το πόσο "μέταλλο" έχουν και πόσο περήφανα δίνουν τον αγώνα τους!!
Όσοι από εμάς βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή εκεί , αλληλέγγυοι στον αγώνα τους , καταλάβαμε αμέσως το σύστημα εκμετάλλευσης που έχει στηθεί από τα  διαπλεκομενα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα γύρω από την καθαριότητα του Γ.Ν.Τ.

Θύμα φυσικά του συστήματος αυτού οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αλλά και η  δημόσια υγεία.
Η ελλιπής τροφοδοσία από πλευράς του εργολάβου σε απορρυπαντικά και αναλώσιμα, καταστούν την ενδονοσοκομειακή καθαριότητα σε νούμερο ένα πρόβλημα. Δεν είναι λίγες οι φορές που λόγο έλλειψης των εφοδίων η καθαριότητα σε χώρους σημαντικούς για την δημόσια υγεία να γίνεται με απλό …νερό !!
Φυσικά κανένας από τους αρμοδίους με πρώτο τον διοικητή του Νοσοκομείου δεν ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί για το πρόβλημα που προκύπτει σε σχέση με την υγιεινή, όσο και για την αισχρή (το λιγότερο) συμπεριφορά του εργολάβου καθαριότητας.
Ένας διοικητής με κυνικό ύφος και με καμία διάθεση να δώσει λύση. Αποποιούμενος ο ίδιος κάθε ευθύνη λες και εκεί δεν βρίσκεται για να επιλύει προβλήματα , λες και δεν είχε και αυτός ευθύνη  για την επιλογή και διαιώνιση του συγκεκριμένου προβλήματος , λες και η ευθύνη και η επιλογή του συγκεκριμένου εργολάβου δεν ακουμπά τον ίδιο!!..
Καταλαβαίνουμε όλοι πλέον  πολύ καθαρά το μοντέλο που επιχειρεί να περάσει η συγκυβέρνηση στις υπηρεσίες καθαριότητας (και όχι μόνο) απολύοντας τις καθαρίστριες του δημοσίου και προωθώντας παράλληλα ένα μοντέλο σύγχρονου δουλεμπορίου χωρίς κανένα απολύτως εργασιακό δικαίωμα.
Το ερώτημα όμως που μπαίνει πλέον επιτακτικά…!
Ως πότε οι καθαρίστριες θα "καθαρίζουν" κ για την υπόλοιπη κοινωνία;;


Δεν υπάρχουν σχόλια: