Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

"Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση στην κυβέρνηση να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις"

Ο Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, του οποίου προεδρεύει ο Μανώλης Γλέζος, μιλάει στην εκπομπή "Δύο στο Κόκκινο" για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων 
"Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 70 χρόνια, το κίνημα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων εντείνεται, έχει ωριμάσει, ακόμη και στη Γερμανία, αλλά δεν υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση από πλευράς της κυβέρνησης, υπάρχει κωλυσιεργία, αναποτελεσματικότητα και δυστυχώς φαίνεται πλέον καθαρά, κι έλλειψη βούλησης να τεθεί το θέμα επίσημα με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο στη γερμανική πλευρά και να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος".

"Φαίνεται ότι το φοβούνται το θέμα. Όχι μόνο την ισχυρή Γερμανία, αλλά και πράγματα, που εμείς δεν τα γνωρίζουμε, σχέσεις ανοίκειες που έχουν δομηθεί στο παρελθόν, ακόμη και στην Κατοχή, για κάποια από τα μέλη του πολιτικού προσωπικού. Υπάρχουν πρόσωπα που έχουν δεσμούς από τότε, κι έχουν δημιουργηθεί πολιτικές καριέρες και περιουσίες, και φαίνεται πως αυτοί οι δεσμοί είναι πολύ ισχυροί".
stokokkino

Δεν υπάρχουν σχόλια: