Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Άλλος ένας «προνομιούχος» εργαζόμενος νεκρός στην «πρώτη γραμμή» των εργασιακών χώρων στη ΔΕΗ

Σ.Ο.Σ ΔΕΗ
Δεν πάει άλλο με τα ατυχήματα την ώρα του καθήκοντος!
Την ώρα που η δικομματική συγκυβέρνηση μαζί με τη Διοίκηση της ΔΕΗ προχωρούν τις διαδικασίες για το ξεπούλημα της Επιχείρησης, προετοιμάζουν την λήψη νέων περικοπών και έχουν θέσει σε επίταξη τους εργαζόμενους, την ίδια ώρα «οι προνομιούχοι» στα Ορυχεία έχουν άλλη μια κηδεία.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μέσα στον Αύγουστο έχουμε ένα νέο θανατηφόρο ατύχημα στο ορυχείο Ψαθιού στο Λιγνιτικό Κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη με θύμα τον συνάδελφο μας Θανάση Αναστόπουλο. Ο άτυχος εργαζόμενος στην προσπάθεια του να αποκαταστήσει βλάβη στον Εκσκαφέα Ε 15 κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV.

Ένας ακόμα άνθρωπος, θύμα της εντατικοποίησης της εργασίας και της πίεσης που υπάρχει στους χώρους δουλειάς σ’ ολόκληρη τη ΔΕΗ και ιδιαίτερα στα μέτωπα των Ορυχείων και των Μονάδων παραγωγής, της μη τήρησης μέτρων ασφάλειας λόγω εργοδοτικής πίεσης για αύξηση της παραγωγής, της έλλειψης προσωπικού, της ελλιπούς συντήρησης και έγκαιρης παροχής ανταλλακτικών και της έλλειψης προληπτικής πολιτικής για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.
Το χθεσινό θανατηφόρο ατύχημα στην απογευματινή φυλακή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων που έχουν συμβεί συνεχόμενα τα τελευταία 3 χρόνια στο χώρο του ΛΚΜ και συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα στη ΔΕΗ.
Ο Θανάσης Αναστόπουλος ήταν Εργοδηγός Ηλεκτρολόγος, από τους πιο έμπειρους συναδέλφους, πατέρας 2 παιδιών και Πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών (Σ.Ο.Σ.) ΔΕΗ Μεγαλόπολης.
Είναι άδικο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να εξακολουθούν να υφίστανται συνθήκες που θέτουν καθημερινά, κάθε στιγμή, κάθε λεπτό σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια τους, να ξεκινάν υγιέστατοι από το σπίτι τους για ένα μεροκάματο και να μην επιστρέφουν ποτέ στις οικογένειές τους.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα παρακολουθούν από κοντά τις αστυνομικές και διοικητικές έρευνες για το τραγικό δυστύχημα και την απόδοση ευθυνών γιατί τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή.
Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και γνωρίζοντας τη θλίψη και την οδύνη θα στέκεται πάντα δίπλα της.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Εισόδιων της Θεοτόκου στα Περιβόλια Μεγαλόπολης
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ (ΕΤΕ/ΔΕΗ)

ΟΙ " ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ" ΘΡΗΝΟΥΝ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Τα περίφημα "επιταγμένα ρετιρέ" - των media και της συγκυβέρνησης - θρηνούν άλλον ένα αδικοχαμένο συνάδελφο πατέρα δύο παιδιών και η οικογένεια της ΔΕΗ δυστυχώς βιώνει ένα ακόμα τραγικό γεγονός.

Η σοβαρή έλλειψη συντηρήσεων και ανταλλακτικών στους εργασιακούς χώρους του ΛΚΜ αλλά κυρίως η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ δημιουργεί συνθήκες άγριας εντατικοποίησης της εργασίας για την αύξηση της παραγωγής με συνέπεια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ορυχείο Μεγαλόπολης να χάνεται ανθρώπινη ζωή.
Η διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ και η δικομματική κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για τα θανατηφόρα περιστατικά που συμβαίνουν στο ΛΚΜ διότι έχουν αφήσει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό τους πιο καίριους εργασιακούς τομείς της Εταιρείας.
Οι δύσκολες συνθήκες που αναγκάζονται δεκάδες συνάδελφοι να εργαστούν και η εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων έχουν δημιουργήσει καθεστώς επικινδυνότητας και κλονίζουν την εργασιακή ασφάλεια των συναδέλφων μας στην Επιχείρηση.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Κανένας εργαζόμενος δε πρέπει να δέχεται να εκτελεί εργασία για την οποία δεν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας και κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να βάζει σε κίνδυνο την ζωή του από υπέρμετρο ζήλο.
Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ –ΚΗΕ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΗ: Επιταγμένε συνάδελφε Θανάση καλό σου ταξίδι ,οι επιταγμένοι συνάδελφοί σου σε αποχαιρετούμε
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 18/8/2014
Mέσα σε διάστημα ελάχιστων ημερών βρισκόμαστε για ακόμα μια φορά στη τραγική θέση να αποχαιρετήσουμε έναν ακόμη συνάδελφο μας.
Θύμα κι αυτός της εντατικοποίησης της εργασίας ,της πίεσης που υπάρχει στους χώρους δουλειάς σ’ ολόκληρη τη ΔΕΗ,της μη τήρησης μέτρων ασφάλειας λόγω της ολοένα και αυξανόμενης εργοδοτικής πίεσης για αύξηση της παραγωγής και της ευθύνης της κυβέρνησης για την έλλειψη προσωπικού που οφείλεται κυρίως στην πολυετή απουσία προσλήψεων στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με σκοπό την απαξίωση της και μόνο .

Μια πρακτική πραγματικής εξόντωσης.

Την ΚΥΡΙΑΚΉ 17/8/2014 το απόγευμα ο συνάδελφος μας Θανάσης Αναστόπουλος ενώ επιχειρούσε να αποκαταστήσει βλάβη σε Εκσκαφέα χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV με αποτέλεσμα να αφήσει ακαριαία την τελευταία του πνοή εν ώρα υπηρεσίας, στο ορυχείο Ψαθιού του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.

Ο Θανάσης Αναστόπουλος ήταν 42 ετών, έμπειρος Εργοδηγός Ηλεκτρολόγος ,πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων – Σταθμών ΔΕΗ-Μεγαλόπολης (Σ.Ο.Σ.),πατέρας δύο παιδιών, ενώ ανέμενε και το τρίτο.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ συνολικά όπως το ίδιο κι ο αδικοχαμένος Θανάσης, νιώθοντας την ανάγκη και την υποχρέωση απέναντι σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία αγωνίζονται πραγματικά μόνοι τους ώστε να κρατηθεί ψηλά, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες και πάντοτε με υψηλό αίσθημα ευθύνης η υπόθεση που λέγεται κοινωνική προσφορά,κοινωνικό αγαθό και δημόσια περιουσία.

Δυστυχώς όμως, τον ίδιο ζήλο και το ίδιο αίσθημα ευθύνης φαίνεται πως δεν δείχνουν και οι κυβερνώντες αυτού του τόπου,οι οποίοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι το πως θα ξεπουλήσουν, με αποτέλεσμα οι πολιτικές τους να εστιάζονται στην αυξανόμενη εργασία με λιγότερους εργαζόμενους και οι αποφάσεις τους να γίνονται γκιλοτίνες θυσίας με θύματα πολίτες κι εργαζόμενους εν έτη 2014 .

Η Αυτόνομη Παρέμβαση ΔΕΗ, γνωρίζοντας πως τίποτα δεν απαλύνει τον πόνο και την θλίψη, εκφράζει με απόλυτο σεβασμό τα πιο θερμά και βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας Θανάση Αναστόπουλου.

Επιταγμένε συνάδελφε Θανάση καλό σου ταξίδι ,οι επιταγμένοι συνάδελφοί σου σε αποχαιρετούμε.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δ.Ε.Η.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το θανατηφόρο ατύχημα στο Ορυχείο της Μεγαλόπολης

Την ώρα που η κυβέρνηση και οι μνημονιακές πολιτικές της έχουν απαξιώσει την σημαντική προσφορά των εργαζομένων στα Ορυχεία, ξεπουλώντας με απαράδεκτο τρόπο ένα από τα πιο παραγωγικά κομμάτια που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ήρθε ο άδικος θάνατος του συναδέλφου Θανάση Αναστόπουλου (Πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης) όπου κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα 6KV στην προσπάθεια του να αποκαταστήσει βλάβη στον Εκσκαφέα Ε 1. Δυστυχώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης γινόμαστε μάρτυρες ενός θλιβερού γεγονότος με έναν ..
συνάδελφο πατέρα δύο παιδιών να χάνει άδικα την ζωή του.Η σοβαρή έλλειψη προσωπικού έχει δημιουργήσει συνθήκες εργασιακής ασυδοσίας και απάνθρωπης εντατικοποίησης με την μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, ενώ η έλλειψη συντηρήσεων και παροχής ανταλλακτικών στους εργασιακούς χώρους του ΛΚΜ έχει φέρει σωρεία προβλημάτων. Για άλλη μια φορά η διοίκηση της ΔΕΗ και η δικομματική κυβέρνηση αδιαφορεί σε εγκληματικό βαθμό για την έλλειψη προσωπικού και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στις πιο μάχιμες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και θα περιμένει τις αστυνομικές και διοικητικές έρευνες για την απόδοση των ανάλογων ευθυνών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: