Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Σεισμός για τον ΕΝΦΙΑ στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου- Λαική απαίτηση να καταργηθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ μαζί με την συγκυβέρνηση ΝΔ-Πασόκ

Κατάληψη της ΕθνικήςΤράπεζας σήμερα( 6/8)
Σε κατάληψη της Εθνικής Τράπεζας προχώρησαν οι πολιτες, μετά από απόφαση μιάς ογκώδους λαικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν χθές 5/8) στο Πνευματικό Κέντρο μετα απο κάλεσμα φορέων του νησιού. 
Οι πολίτες απαίτησαν: ” ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ) μαζί με την συγκυβέρνηση ΝΔ – Πασόκ”
Εκλέχτηκε συντονιστική επιτροπή αγώνα για την οργάνωση των κινητοποίησεων
Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου τονίζει:

“Η χρεωκοπημένη κυβέρνηση ολοκληρώνει το «σοβαρό» έργο της με χαριστικές διατάξεις και φωτογραφικές τροπολογίες υπέρ διαπλεκόμενων συμφερόντων, ενω επιχειρεί – μέσω ΕΝΦΙΑ – να δημεύσει την περιουσία των φτωχών και μικρομεσαίων πολιτών και να τη χαρίσουν σε ξένους και ντόπιους ολιγάρχες.
Τα υπέρογκα ποσά του φόρου ακινήτων που βεβαιώθηκαν στους φτωχούς ανθρώπους γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να πληρωθούν και χρησιμοποιούν αυτό το τέχνασμα για να βγάλουν τους πολίτες από τα σπίτια τους και να τα αρπάξουν.
Καμία τροποποίηση, καμία έκπτωση, κανένας ορθολογισμός δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία αυτού του άδικου και αναποτελεσματικού φόρου.
Κανένα χαράτσι φόρου δεν πρέπει να υπάρξει στους φτωχούς ανθρώπους και πρέπει αυτός ο φόρος να καταργηθεί. Επειδή όμως η μαφιόζικη κυβέρνηση έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση των πολυεθνικών ομίλων, μαζί με το φόρο θα πρέπει να φύγει άμεσα και η κυβέρνηση της διαπλοκής και των άνομων συμφερόντων.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των πολιτών και των φορέων της Ζακύνθου και καλούμε σε αγωνιστική συμπαράταξη για την ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου”
syrizazante.wordpress 

Δεν υπάρχουν σχόλια: