Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Στόχος αυτής της κυβέρνηση, δεν είναι η ανάταξη της οικονομίας, αλλά η δημιουργία ενός αυταρχικού κράτους

Στόχος αυτής της κυβέρνηση, δεν είναι η ανάταξη της οικονομίας, αλλά η δημιουργία ενός αυταρχικού κράτους που θα επιβλέπει, θα απαγορεύει και θα καταστέλλει κάθε διαφορετικό σε σχέση με την αυταρχική, ακροδεξιά αντίληψη των μελών της.
Άλλωστε η παρέα της ΠΟΛ.ΑΝ και του ΛΑΟΣ που ελέγχει και οδηγεί την Νέα Δημοκρατία, έχει βρει αρωγό στην προσπάθεια αυτή το ΠΑΣΟΚ του Ευ.Βενιζέλου, που μπροστά στην απειλή της εξαΰλωσις του, δίνει "γη και ύδωρ" για να παρατείνει την διάρκεια αυτής της κυβέρνησης.
Τα τελευταία μηνύματα στο οικονομικό τομέα, είναι ίσως τα χειρότερα της τελευταίας πενταετίας.
Το "λίπος" φαίνεται να εξαντλείται, τα λουκέτα αυξάνονται με γεωμετρική ταχύτητα, οι τράπεζες καταρρέουν στο χρηματιστήριο και στα stress tests η κυβέρνηση και ο συστημικός τύπος και κανάλια, απλά βάφτισαν το κρέας ψάρι και συνεχίζουν στην ίδια λογική.
Τα "κόκκινα δάνεια", οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί, η αδυναμία των επιχειρήσεων, η ανεργία αλλά κυρίως η κάθετη πτώση της αγοραστικής δύναμης, έχουν φέρει την πραγματική οικονομία στο άκρο του γκρεμού.
Οι λεονταρισμοί για "αποχώρηση από το ΔΝΤ" έχουν μετατραπεί σε γοερές εκκλήσεις προς ΔΝΤ και Τρόικα για να έρθουν έστω και για τα μάτια.. για ξεκάρφωμα.. για άλλοθι.
Ταυτόχρονα η μηχανισμοί καταστολής εξειδικεύονται και πολλαπλασιάζονται.
Η ακροδεξιά αυταρχική λογική επιβάλλεται ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια.
Τα ΜΑΤ και οι δικαστικές αποφάσεις που όλο και περισσότερο συντάσσονται με τη λογική αυτής κυβέρνησης, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αντίδρασης και όταν ακόμα εκδηλώνεται κάποια αντίδραση, πρόθυμοι δημοσιογράφοι, εφημερίδες και κανάλια αναλαμβάνουν - με το αζημίωτο - την "βρώμικη δουλειά".
Καταχρεωμένα εκδοτικά συγκροτήματα έχουν αναλάβει την νομιμοποίηση της ακροδεξιάς λογικής και όλη η ενέργεια και δημιουργικότητα των μελών αυτής της κυβέρνησης, αναλώνεται προς αυτήν και μόνον αυτήν την προσπάθεια.
Και η οικονομία, η πραγματική οικονομία βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από την αρχή της κρίσης.
Και η κατηφόρα συνεχίζεται.
Θα μπορούσε να υπάρχει αντιστροφή του κλίματος στην "αγορά";
Η απάντηση είναι ότι υπάρχει.
Όμως είναι πλέον φανερό, ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση, δεν είναι η ανάταξη της οικονομίας, αλλά η δημιουργία ενός αυταρχικού κράτους που θα μπορεί να "διαχειρίζεται" τους πολίτες και να καταστέλλει κάθε αντίδραση.
Και μετά θα έρθει χωρίς αντιδράσεις, η "ανάπτυξη" που ονειρεύονται και δεν συμπεριλαμβάνει την πλειοψηφία των πολιτών, αλλά κάποιους - γνωστούς - "εντιμότατους φίλους" .

Α. Στ.
kinisienergoipolites 

Δεν υπάρχουν σχόλια: